Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 1 nov 2021

Deze nieuwe Netflix-film stoot Squid Game van de troon

Squid Game is al lange tijd de populairste titel op Netflix. Nu weet een nieuwe film de Koreaanse serie van de troon te stoten.

Als je Netflix hebt, heb je vast wel Squid Game gezien, net zoals velen anderen. Hoewel de hype nu weer bijna voorbij is, kent de serie nog steeds een hoge classificering in de kijklijsten. Tot nu dan, want nu heeft een nieuwe film de eerste plaats eindelijk overgenomen.

Army of Thieves klopt Squid Game

Army of Thieves is nu de populairste titel op Netflix in Nederland. Wellicht komt de naam van deze film je bekend voor, want het lijkt wel ontzettend veel op Army of the Dead. Dat heeft dan ook een reden. Army of Thieves is een prequel van Army of the Dead, oftewel: de gebeurtenissen van deze film spelen zich af voor de titel die we eerder al hebben gezien.

Army of Thieves gaat over Dieter die we natuurlijk kennen uit Army of the Dead. Daar is hij de kluizenkraker met het Duitse accent. Van dat laatste kun je ook prima genieten tijdens de prequel op Netflix. In deze nieuwe film wordt hij door een mysterieuze vrouw ingehuurd om overal in Europa kluizen open te breken die niet te kraken lijken te zijn.

Army of the Dead-wereld op Netflix

Hoewel deze serie zich afspeelt in dezelfde wereld als Army of the Dead, heeft de film niet dezelfde regisseur. Terwijl deze bij de hoofdfilm nog in handen was van Zack Snyder is de regie dit keer in handen van Matthias Schweighöfer, jawel hij is tevens de hoofdrolspeler. Snyder heeft wel meegeschreven aan het verhaal. Het doel van Netflix is om een echt Army of the Dead-universum op te bouwen.

Army of the Dead: Netflix knalt met uniek zombie-avontuur

Net zoals Army of the Dead niet een heel hoge score weet te veroveren op IMDb, is dat voor Army of Thieves niet anders. Het dievenelger moet het doen met een 6,4, terwijl de score van Army of the Dead inmiddels is gezakt naar een 5,8. Op Rotten Tomatoes is de score flink beter. Daar heeft het een rating van 70 procent. Ook wij vonden de eerste Netflix-film zeer vermakelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze nieuwe Netflix-film stoot Squid Game van de troon
Sluiten