Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Gadgets 1 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

De imposante robots van Boston Dynamics hebben ‘Moves Like Jagger’

Spot de robothond heb je wellicht al eens voorbij zien komen. Nu heeft de robot van Boston Dynamics wel heel bijzondere moves.

De Rolling Stones is een van de beste bands ooit. Het was dan ook een grote schok voor veel mensen dat drummer Charlie Watts overleed. De Stones worden er natuurlijk niet jonger op en dus is het de vraag hoe lang ze nog op zullen treden. In de toekomst kan er natuurlijk gewerkt worden met hologrammen. Mocht men dat toch niet willen dan heeft Boston Dynamics ook een vervanger in huis. Maak kennis met de moves van Spot de robothond.

Boston Dynamics en de Rolling Stones

Spot van Boston Dynamics kan op veel verschillende gebieden worden ingezet. Zo zagen we hem al eens als preventiemiddel tegen corona of als scanner om gebieden in kaart te brengen. Toch kun je veel meer met de robot, bijvoorbeeld… dansen?

In een nieuwe video van Boston Dynamics zien we de robothond dansen op de muziek van de Rolling Stones. Het bedrijf heeft deze video speciaal gemaakt ter ere van het album Tattoo You dat 40 jaar geleden alweer op de markt verscheen. In de video zien we Spot dansen op het nummer Start me Up, een van de meest populairste Rolling Stones-songs.

Bijzondere video

In de video van Boston Dynamics zien we links het origineel en rechts de robothond, waardoor we de moves goed kunnen vergelijk. Wat opvalt is dat het niet bij een Spot blijft. In de video komen meer bandleden voor en dus kiest de fabrikant er ook voor om meer robothonden in te zetten. Helaas duurt de video ongeveer anderhalve minuut. We hadden dan ook graag het hele nummer gezien.

Toch is het niet de eerste keer dat de robot van Boston Dynamics aan het dansen is. Zo zagen we eerder al video’s van Bruno Mars en BTS. Het is dus een vrij muzikale robot.

Wellicht wil je na deze video graag een eigen robothond in huis. Dan moet je wel flink veel sparen, want het product van Boston Dynamics is niet goedkoop. Een exemplaar kost ongeveer 75.000 dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De imposante robots van Boston Dynamics hebben ‘Moves Like Jagger’
Sluiten