Waarom Marvel 1943: Rise of Hydra een enorm succes (of misser) kan worden

Games Jeroen Kraak 22 mrt 2024
Leestijd: 4 minuten

Marvel heeft voor het eerst een trailer getoond van 1943: Rise of Hydra. Hoewel die enorm vet eruitziet kan het ook enorm misgaan.

Naast Wolverine is er met Marvel 1943: Rise of Hydra nog een grote Marvel-game in ontwikkeling. Die laatste moet in 2025 verschijnen en wordt gemaakt door de relatief onbekende gamestudio Skydance New Media.

Hoewel de trailer er enorm vet uitziet, hebben we de laatste tijd wel superheldengames gezien die niet altijd een succes waren. Kan deze game wel imponeren?

Dit is Marvel 1943: Rise of Hydra

Marvel 1943: Rise of Hydra is een action adventuregame die zich afspeelt in het Parijs van de Tweede Wereldoorlog. De maker beschrijft de game als volgt: “In de chaos van oorlog komen werelden met elkaar in botsing. Vier helden moeten hun meningsverschillen overwinnen en een ongemakkelijke alliantie vromen om de confrontatie aan te gaan met hun gemeenschappelijke vijand.

Ja, je leest het goed: er zijn vier Marvel-helden in het spel. Captain America en Black Panther heb je vast wel herkend uit de trailer, maar er zijn er dus nog twee. Dit lijkt een Amerikaanse commando en een spionne uit Wakanda.

Het is een bijzonder plot en je verwacht Captain America en Black Panther niet meteen samen in een verhaal dat zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog. Toch is dit wel eens gebeurd in de comics. Ook Hydra speelde daarin een rol.

Superheldengames: een hit or een miss

De laatste jaren zijn er flink wat superheldengames uitgekomen en ze waren niet allemaal even succesvol. Vooral games waarbij meerdere helden een rol speelden konden de verwachtingen niet waargemaakt worden. Zo scoorden de Avengers-game van Square Enix en de recente Suicide Squad: Kill the Justice League van Rocksteady Studios magere voldoendes.

Bij Avengers was het probleem dat die game te veel dezelfde soort missies had en de campagne niet leuk genoeg was. Toch wist het wel een Avengers-sfeer toe te voegen met behoorlijk wat humor en goede dialogen.

Ook de gevechten van Suicide Squad: Kill the Justice League waren niet allemaal zo positief. Vooral de gevechten werden saai genoemd. Het is dus belangrijk dat gevechten interessant blijven. Ondanks verschillende karakters lijkt dat dus toch moeilijker te zijn dan bij maar een specifieke held.

Waarom Marvel 1943: Rise of Hydra een enorm succes (of misser kan worden)
(Afbeelding: Skydance)

Genoeg positieve (Marvel) voorbeelden

Gelukkig zijn er ook zeer goede voorbeelden in het superhelden-genre. De laatste Batman-games wisten voor veel vermaak te zorgen en de Spider-Man-franchise op de PlayStation wist al helemaal hoge ogen te gooien.

Ook twee andere Marvel-games deden het goed. Guardians of the Galaxy wist indruk te maken door de goed geschreven dialogen die een lach op ieders gezicht toverden terwijl ook Midnight Suns fantastisch in elkaar zat. Games met meerdere helden die wel goed gingen, dus.

Het bijzondere bij Marvel-games is dat ze allemaal door andere uitgevers worden gemaakt. Spider-Man en Sony’s Insomniac zijn een gouden combinatie, terwijl 2K van Midnight Suns een topper wist te maken. Het lijkt dus vooral aan de maker te liggen of het dus ook echt een succes kan worden.

Wat is Skydance New Media?

Skydance Media is een filmstudio die bestaat sinds 2010 en sinds 2019 heeft het ook een game-afdeling. Qua films werkt het vooral mee aan actie en sci-fi zoals Top Gun Maverick en Star Trek Beyond.

Wat dat betreft is er nog weinig te vertellen over Marvel 1943: Rise of Hydra, aangezien Skydance New Media geen games heeft uitgebracht. Skydance Interactive, een andere subdivisie, deed dit wel al, maar dit waren spellen voor VR-systemen zoals de Meta Quest en PlayStation VR. Naast de Marvel-titel is SkyDdance New Media op dit moment ook nog met een Star Wars-spel bezig.

Nu is het dus tijd voor grotere spellen en daarvoor heeft Skydance een grote naam aangetrokken. De studio wordt geleid door Amy Henning die hiervoor werkte als schrijver en directeur bij Naughty Dog. Bijna alles wat bij studio vandaan komt is een succes. Zelf werkte ze vooral aan Jak and Daxter en de Uncharted-games.

Aangezien de nieuwe Marvel-game in hetzelfde genre valt, kan dit wel eens een succes worden. Naast Henning schrijft ook Marc Bernardin mee aan de game. Hij heeft verschillende Marvel-comics geschreven en werkte ook mee aan de scripts van televisieseries. Veel meer informatie over de game is helaas nog niet bekend.

De bizarre plot holes die Marvel nooit heeft gefixt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen