Hoe Marvel bijna de perfecte Deadpool-film produceerde

Films & Series Lucas van de Wetering 12 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Ryan Reynolds’ Deadpool had op gegeven moment bijna weer de rol van een schurk opgepakt. Maar deze Marvel-film is er nooit van gekomen.

We kunnen bijna niet meer aan Deadpool denken zonder Ryan Reynolds erbij te betrekken. De acteur heeft de antiheld al meerdere keren gespeeld, al werd elke performance niet even goed ontvangen.

De eerste keer dat we Ryan Reynolds als Deadpool zagen was in X-Men Origins: Wolverine uit 2009, dit is ook de eerste keer dat we het karakter op het grote scherm zagen. In X-Men Origins: Wolverine was hij de schurk, maar dat was bijna nog een keer gebeurd als Marvel het niet had tegengehouden.

Deadpool in Marvel

Deadpool is een populaire antiheld uit de Marvel stripboeken, hij heeft hier de bijnaam ‘Merc with a mouth’. Deze kreeg hij omdat hij veel praat tijdens het vechten en ook omdat hij niet bepaald nette dingen zegt. Maar van deze bijnaam was bij zijn eerste optreden niks te merken. Sterker nog, in X-Men Origins: Wolverine was zijn mond aan het einde dichtgenaaid. Je kan dus wel zien waarom dit niet goed ontvangen werd.

Maar gelukkig heeft Marvel het personage flink verbeterd in de Deadpool-films. Mede daardoor is het karakter uitgegroeid tot een echte favoriet onder superhelden-fans. Zijn charme ligt hier vooral bij zijn grote mond en grappige persoonlijkheid. De acteur, Ryan Reynolds, heeft het karakter van Deadpool perfect weten oppakken in de twee films van het personage.

Hoe Deadpool bijna weer de schurk was in een Marvel-film
(Afbeelding: 21st Century Fox)

X-Force

Maar we hadden ‘The merc with a mouth’ bijna in nóg een Marvel-film gezien, deze zou uit worden gebracht voor de Deadpool-films als hij niet was geannuleerd. Hierin zou het geliefde karakter, net als in X-Men Origins, de schurk spelen. Toch zou het er totaal niet zo uitzien als de gefaalde Deadpool in de Wolverine film.

De maker, Jeff Wadlow, heeft verteld over zijn plannen voor een X-Force film voor Marvel, met Deadpool als de schurk. Je kan X-Force wel kennen uit Deadpool 2, dit was het team wat Wade samenstelde.

Wadlow heeft de Wolverine versie van Deadpool een ‘Abomonation’ genoemd en had zijn Deadpool erg gebaseerd op de strips. Ook Ryan Reynolds heeft toentertijd het script gelezen, en hij was super enthousiast. Deadpool was in X-Force begonnen als de schurk, maar zou aan het einde van de Marvel-film goed gaan worden.

Maar zoals we weten is de X-Force-film nooit gemaakt. 20th Century Fox heeft de film geannuleerd, wat aan de ene kant best jammer is. Toch mogen we meer dan tevreden zijn met de Marvel-films die we nu hebben, laten we hopen dat Deadpool & Wolverine net zo goed wordt als de eerste twee films.

Antiheld uit slechtste Marvel-film ooit heeft eindelijk een naam

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen