Dit zijn de gruwelijkste Marvel en DC-schurken

Films & Series Rik Claessen 12 mei 2024
Leestijd: 5 minuten

Marvel en DC staan bekend om hun superhelden. Daar staan vaak heel akelige schurken tegenover. Dit zijn de gruwelijkste slechteriken.

Wat is een superheld nou als een geen slechterik is die een flink pak rammel verdient? Aan schurken geen tekort in de wereld van Marvel en DC. Vaak hebben deze types vergelijkbare doelen: de wereld veroveren, wraak nemen of een of ander onethisch plan uitvoeren. De manier waarop deze schurken dat willen doen verschilt nog wel eens.

Zo nu en dan zit er een bad guy tussen die zo kwaadaardig is dat zelfs de superhelden van Marvel of DC even moeten slikken. Van een ontzettend wrede manier van werken tot een diabolisch plan om de hele wereld op zijn knieën te krijgen: dit zijn de gruwelijkste (en eigenlijk beste) schurken in Marvel en DC.

Dit zijn de beste ‘bad guys’ in DC en Marvel

Ze mogen dan wel slecht zijn, door de manier waarop ze te werk gaan kunnen we niets anders doen dan bewondering hebben voor de schurken. Wat ons betreft zijn dit de beste slechteriken in Marvel en DC.

Darkseid

Darkseid in de DC-versie van het ultieme kwaad. Hoe kwaad? Hij is een knotsgekke god van de uitermate sombere planeet Apokalips en zijn ultieme doel is heersen over alle levende wezens in het universum. Tja, niet echt een gezellige gozer dus.

Darkseid is trouwens ook niet zomaar een schurk. In een aantal gevechten heeft hij zelfs de volledige Justice League weten te verslaan, volledig in zijn uppie. Hij ziet er een beetje uit als de DC-versie van Thanos, maar dan nog kwaadaardiger.

Dit zijn de gruwelijkste Marvel en DC-schurken
(afbeelding: DC Comics)

Green Goblin

Het was een waar geschenk om Willem Dafoe nogmaals als Green Goblin op het witte doek te mogen zien. Het is een van de meest herkenbare slechteriken van Marvel en de perfecte aartsvijand van Spider-Man. En met goede reden. Zelden zijn slechteriken zo geschift als Green Goblin.

Zijn uiterlijk, aanpak en uiteraard angstaanjagende lach maken hem een van de beste van slechtste. In de stripboeken van Marvel verandert Green Goblin nog wel eens van uiterlijk, gadgets of plan. Maar wat altijd hetzelfde is gebleven is dat deze schurk knettergek is en daarom ontzettend gevaarlijk.

Dit zijn de gruwelijkste Marvel en DC-schurken
(afbeelding: Marvel)

Red Skull

Red Skull geeft een nieuwe betekenis aan kwaadaardig. Deze nazi werd niet voor niets de meest kwaadaardige soldaat van het Derde Rijk genoemd. Red Skull zette HYDRA op, een organisatie waar Captain America en andere Avengers regelmatig hun handen vol aan hebben.

We zagen zijn boze, roze schedel al in een paar Marvel-films. In de stripboeken is hij minstens net zo kwaadaardig en lelijk. Zouden de schrijvers niet iets té ver zijn gegaan met dit personage?

Dit zijn de gruwelijkste Marvel en DC-schurken
(afbeelding: Marvel)

Batman Who Laughs

Als deze schurk je geen nachtmerries geeft, weten wij het ook niet meer. Regelrecht uit de Multiverse van DC is Batman Who Laughs een vreselijk wezen die ons ook nog eens de stuipen op het lijf jaagt. Hij is ontstaan toen Batman Joker doodde en werd geïnfecteerd door een speciaal virus op een Dark Multiverse Earth.

Batman Who Laughs heeft daardoor alle vaardigheden van Batman en de complete krankzinnige en duistere moordlust van Joker. Hij heeft geen moralen of doelen, alleen zoveel mogelijk mensen vermoorden.

Dit zijn de gruwelijkste Marvel en DC-schurken
(afbeelding: DC Comics)

Joker

Het imago van de Joker wordt zo nu en dan eens flink door het slijk gehaald. Zeker wanneer er weer een DC-film verschijnt waarin de acteurskeuze toch niet zo fantastisch is. Maar we mogen niet vergeten waarom deze maniac al vele jaren dé aartsrivaal van Batman is.

Joker is knettergek, onvoorspelbaar en zo nu en dan best grappig. Geld bestaat alleen voor de Joker om wapens mee te kopen. Zijn obsessie met Batman zorgt er voor dat hij alles op alles zet om de superheld ten onder te krijgen, zonder enig oog voor zijn omgeving.

Jared Leto Joker
Joker in Suicide Squad (Afbeelding: Warner Bros.)

Sabretooth

Wolverine, maar dan slecht? Bijna, want Sabretooth is mutant die je maar beter te vriend kan houden. Ook al is dat te vriend houden nauwelijks iemand gelukt: Sabretooth knokt regelmatig met de X-Men. En elke gevecht is maar weer de vraag of de X-Men het wel overleefd. Sabretooth is namelijk bizar sterk, sluw en ook nog eens een ontzettend slimme schurk.

Hij heeft niet alleen de kracht van beest, maar ook nog een meester in het manipuleren. Hij spaart alleen zijn slachtoffers als ze later nog van nut kunnen zijn voor een van zijn diabolische plannetjes. Een kenmerkend aspect van deze schurk is het spoor van dood en verderf dat hij achterlaat.

Dit zijn de gruwelijkste Marvel en DC-schurken
(afbeelding: Marvel Comics)

Ultron

Het is al weer even geleden dat we Ultron op het witte doek zagen in Avengers: Age of Ultron. Mocht je deze slechterik van Marvel sindsdien vergeten zijn: Ultron is een op hol geslagen AI die uit is op wereldmacht. Hij mist alle vormen van empathie en hoeft nooit uit te rusten. De Avengers hadden ook in de stripboeken er een flinke klus aan om Ultron te stoppen.

Ultron pakt alles aan met zijn mechanische brein. Overal heeft hij wel een berekening of plan voor. Dat maakt deze schurk zo angstaanjagend, zijn slachtoffers zijn niet meer dan cijfertjes voor hem. We hebben wel een van de sterkte Marvel-helden aan Ultron te bedanken: Vision.

Dit zijn de gruwelijkste Marvel en DC-schurken
(afbeelding: Marvel)

Ares

Wat verwacht je ook van de Griekse god van de oorlog. Ares maakte meermaals het leven van Wonder Woman zuur. De rest van de wereld had trouwens ook best wel last van Ares. Omdat hij absoluut geen medelijden had met sterveling, sneuvelden er vaak een heleboel onschuldige mensen als Ares onrust veroorzaakte.

Wonder Woman probeert keer op keer Ares uit te leggen dat je niet altijd oorlog hoeft te voeren. Helaas komt die boodschap niet echt binnen bij de god van de oorlog.

Dit zijn de gruwelijkste Marvel en DC-schurken
(afbeelding: DC Comics)

DC en Marvel komen samen: zien we straks Batman en Spider-Man in een film?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen