Marvel en Game of Thrones komen samen in deze Amazon-prequel

Films & Series Rik Claessen 4 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

De serie van Amazon over hoogverraad bij de Navy SEALS, krijgt er in zijn prequel een bekende uit Game of Thrones bij. De ideale tegenspeler voor onze Marvel held die nu de hoofdrol heeft.

Navy SEALS, verraad, valstrikken, een hele hoop vuurgevechten en… Chris Pratt, ook wel bekend als Star-Lord uit Guardians of the Galaxy van Marvel. We hebben het natuurlijk over The Terminal List. De serie op Amazon waarin het personage van Chris Pratt een Navy SEAL is en erachter komt dat bepaalde mensen hem liever ‘vakkundig wegwerken’. Hij gaat op zoek naar de boosdoeners achter dit schimmige plot.

The Terminal List wordt retegoed ontvangen op Rotten Tomatoes, met een 94% score van kijkers. Niet al te lang geleden kondigde Amazon een prequel voor de serie aan: The Terminal List: Dark Wolf. En nu komen ze met meer nieuws over de serie. We weten nu dat onze geliefde acteur uit de films van Marvel vergezeld gaat worden door een acteur uit Game of Thrones.

Wat weten we nu van The Terminal List: Dark Wolf?

Amazon komt dus met een prequel van The Terminal List. In de serie heeft Chris Pratt, die we uiteraard kennen uit de Marvel Cinematic Universe, de hoofdrol. We krijgen eerst nog een tweede seizoen van The Terminal List te zien op Prime Video, maar Amazon heeft al bevestigd dat ze dit jaar beginnen met het filmen van de prequel.

Het eigenaardige aan The Terminal List is dat de serie lovende kritieken krijgt van kijkers, maar compleet met de grond gelijk wordt gemaakt door critici. Zo geeft Rotten Tomatoes de serie maar 40%, terwijl kijkers ‘m dik 90% geven. Er zouden zelfs voor de Marvel acteur té veel clichés in zitten. Zou een acteur uit Game of Thrones dat kunnen oplossen?

Marvel en Game of thrones komen samen in deze Amazon prequel
(afbeelding: Amazon)

Amazon komt dus met een prequel. Het past goed in het huidige thema van Amazon. Ze spelen veel vaker in op het maken van spin-offs en prequels. Zo kreeg The Boys er bijvoorbeeld een spin-off bij.

Hoewel er nog erg weinig bekend is over het plot. We weten al wel dat de prequel zich vijf jaar voor de originele serie afspeelt. We krijgen we waarschijnlijk een Chris Pratt te zien die nog maar net bij de Navy SEALS zit. Wie weet krijgen we zelfs al de oorsprong van het duistere complot, waar The Terminal List over gaat, te zien.

Welke acteurs gaan we in de Amazon-prequel zien?

Wat we gelukkig al wel weten is welke cast we te zien krijgen. En daar heeft Amazon nieuws voor ons. Er gaat niet alleen meer een acteur uit Marvel bij zitten. Amazon deelt het nieuws dat ze Tom Hopper erbij hebben gesleept. Hopper was te zien als Dickon Tarly in Game of Thrones. Maar je kent hem misschien ook uit The Umbrella Academy of piratenserie Black Sails.

Marvel en Game of thrones komen samen in deze Amazon prequel
Hoppa, daar is die Hopper! (afbeelding: HBO Max)

Het personage van de Game of Thrones-acteur is net als dat van zijn Marvel tegenspeler ook een Navy SEAL. Verder krijgen we ook weer acteur Taylor Kitsch te zien. Hij speelt net als Chris Pratt nu ook al in The Terminal List. Kitsch kennen we van Disneyfilm John Carter en van zijn kleine rolletje in True Detective.

Het filmen van The Terminal List: Dark Wolf begint dus dit jaar. We kunnen de prequel aan het einde van het jaar verwachten. Kun je niet wachten? Gelukkig heeft Amazon deze februari genoeg in petto:

Amazon Prime Video: deze topfilms en -series zie je in februari

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen