Shang-Chi: Marvel knalt met trailer van nieuwe superheld

Films & Series Jeroen Kraak 25 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Marvel laat een nieuwe trailer zien van Shang-Chi. Verwacht een keihard filmpje vol met martial-arts en superheldenactie!

Het Marvel Cinematic Universe komt langzaam uit haar winterslaap. We zien na WandaVision en The Falcon and the Winter Soldier, is Loki nu aan het schitteren op Disney+. Het is nu wachten op de nieuwe films en die komen er ook snel aan. Na Black Widow, komt eindelijk een nieuwe superheld in actie: Shang Chi.

De nieuwe films van Marvel

Marvel komt dit jaar met drie nieuwe films. Als eerste staat Black Widow op het programma dat eigenlijk nog behoort tot Phase 3 van het MCU. Met Shang-Chi en The Eternals wordt na de nieuwe series gestart met Phase 4. De namen van deze helden zeggen je wellicht nog niets, maar over tijdje zijn ze wellicht net zo bekend als The Fantastic Four en Thor.

Van Shang-Chi wisten we natuurlijk al iets. De eerste trailer van de film kwam in april uit. De beelden leken meer op een martial-arts film dan echt een superheldenepos. Het is dan ook duidelijk dat het geen standaard superheldenfilm wordt. Dat Marvel buiten de box denkt komt het MCU alleen ten goede. Zo was de andere aanpak van WandaVision zeer verfrissend en verrassend in de goede betekenis van het woord.

Een nieuwe trailer van Shang-Chi

De nieuwe trailer van Shang-Chi legt de nadruk op het centrale conflict in de film. Dat is de strijd tussen Shang-Chi en Wenwu, de Mandarin. Dat is overigens niet de Mandarin in Iron Man 3, want dat was een acteur. In de korte Marvel-film All Hail the King lieten de makers echter weten dat het personage wel degelijk echt bestaat. Nu maakt hij zijn entree in het MCU. Hij wil dat zijn zoon terugkeert bij het familiebedrijf en daar wil Shang-Chi een stokje voor steken.

Wat ook interessant is, is dat de nieuwe beelden hint naar een vechttoernooi. Daar doet een bijzonder personage aan mee: Emil Blonsky, oftewel Abomination. Dit personage zat ook in The Incredible Hulk en gaan we ook zien in de aankomende Disney+-serie She-Hulk. Het toernooi lijkt zich dan weer af te spelen in Madripoor wat we al zagen in The Falcon and The Winter Soldier. Daaruit blijkt maar weer dat Marvel weer het MCU volop aan elkaar verbindt.

Op de film moeten we nog even wachten. Op 3 september is deze te zien op Disney+.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!