Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 15 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Marvel komt met bijzonder nieuws over Star Wars-serie Boba Fett

Wij kijken allemaal uit naar The Book of Boba Fett op Disney+. Die titel wordt nu wel heel letterlijk genomen door Marvel.

Star Wars heeft een nieuw leven gekregen door Disney. Natuurlijk zijn de laatste Star Wars film gemengd ontvangen door de fans. Veel mensen kunnen ervan genieten, terwijl er ook een groep is die vindt dat de originele trilogie geen eer wordt gedaan. Met The Mandalorian lijkt die laatste groep te zijn bijgedraaid, want de serie op Disney+ zit geweldig in elkaar.

The Book of Boba Fett komt eraan

Disney+ ziet het succes van The Mandalorian en komt nu ook met andere Star Wars-series. Zo krijgen we natuurlijk het verhaal Obi-Wan Kenobi en Star Wars: Andor in serievorm. Een van de series waar we echter het meest naar uitkijken is The Book of Boba Fett.

We zagen het geliefde personage uit het Star Wars-universum natuurlijk al terug in The Mandalorian met Fennec Shand. Na de aflevering van het tweede seizoen van de serie zagen we hoe Boba Fett de troon beklom van Jabba. Daarbij werd aangekondigd dat de serie vanaf december 2021 op Disney+ te zien is.

Deze ‘nieuwe’ Marvel-serie zie je al heel snel op Disney+

Een eigen comic

Maar het blijft niet alleen bij een serie. The Book of Boba Fett wordt letterlijk een boek van Boba Fett. Het Star Wars-personage krijgt zijn eigen comic en dat is niet bij een onbekende partij. Marvel gaat de stripreek uitbrengen. We moeten nog een nachtje slapen om meer informatie, want op 16 februari komt Marvel met meer informatie.

Boba Fett teaser Marvel Star Wars
De teaser van de nieuwe Boba Fett-comic. (Afbeelding: Star Wars/Marvel)

Toch geeft Marvel al een tipje van de sluier weg over Boba Fett. Starwars.com heeft namelijk een eerste tekening weggegeven. Daarop zien we Boba Fett in een zwartkleurig Mandalorian-harnas met daarbij in zijn ene hand een pistool en in de andere een speer. Bij de tekening staat: “Boba Fett… Nowhere to hide.”

Wat betekenen de onthullingen in de seizoensfinale van The Mandalorian?

Populair personage

Boba Fett is natuurlijk een interessant personage om een comic over te maken. Niet alleen is hij ontzettend populair en heeft hij binnenkort een eigen serie, ook heeft de huurling al een hele geschiedenis achter zich. Hij is de zoon van Jango Fett en kwam voor het eerst naar voren in Star Wars Holiday Special in 1978. Daarna maakte hij natuurlijk zijn debuut in The Empire Strikes Back en Return of the Jedi. Bovendien kwam hij ook al eens voor in andere strips.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!