Deze ‘nieuwe’ Marvel-serie zie je al heel snel op Disney+

Films & Series Jeroen Kraak 15 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Wie bij Marvel-series alleen denkt aan WandaVision en The Falcon and the winter soldier heeft het mis. Er komt er nog één en sneller dan je verwacht.

Marvel heeft de afgelopen jaren al behoorlijk wat series uitgebracht. Zo zagen we op Netflix eerder onder andere The Punisher, Jessica Jones en Iron Fist. Op andere kanalen had het bijvoorbeeld ook Agents of S.H.I.E.L.D. Door de overname van 20th Century en Marvel door Disney en de komst van Disney+ zijn al die series verdwenen. Toch is er hoop voor fans.

The Gifted terug op Star

Een van de laatste Marvel-titels die als serie op TV kwam was The Gifted. Deze serie werd uitgezonden op Fox en was een avonturenserie voor de hele familie over een suburban koppel die een gewoon leven hebben totdat ze er achterkomen dat hun kinderen superkrachten hebben. Ze zijn gedwongen om te vluchten voor de gewelddadige overheid en komen in aanraking met een ondergronds netwerk van mutanten en moeten vechten om te overleven.

De serie speelt zich af in de toekomst wanneer de X-Men zijn verdwenen. Wel komen er een aantal bekende figuren uit de X-Men franchise terug in de serie.

De serie is na twee seizoenen gecanceld vanwege de overname van 20th Century Fox door Disney. Nu komt het terug naar Star, het kanaal dat vanaf 23 februari is te zien op Disney+. Het gaat om de eerste twee seizoenen, maar wie weet. Wellicht als dat een succes is, komen er alsnog meer seizoenen van de serie.

Nog meer Marvel-gezichten terug op Disney+?

Mogelijk is dit ook goed nieuws voor andere Marvel-series die gecanceld zijn door Disney. Er gaan in ieder geval wel geruchten dat een aantal titels van bekende Marvel-series op Disney+ een vervolg krijgen. Zo zien we Jessica Jones wellicht terug in de nog komende Marvel-serie She Hulk. De streamingdienst heeft in onderhandelingen met Netflix afgesproken dat het twee jaar na het einde van de series op de rode N de Marvel-karakters weer mag gebruiken. Die rechten lopen ergens in 2021 af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen