Jessica Jones keert mogelijk weer terug op Disney+

Films & Series Jeroen Kraak 11 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Er gaan geruchten dat Krysten Ritter terugkeert als Jessica Jones op Disney+. Al is dat wel anders dan dat je op het eerste gezicht verwacht.

Jessica Jones was een van de populairste Marvel-series van het vorige decennium. De serie die vernoemd is naar de gelijknamige superheldin was te zien op Netflix. Toen Disney besloot een eigen streamingdienst op te richten besloot het niet meer met andere partijen samen te werken voor Marvel. Het gevolg is dat er nog steeds geen vervolg is voor Jessica Jones.

Jessica Jones op Disney+

Toch hoeft het niet het einde van Jessica Jones te betekenen. De superheldin keert mogelijk terug op Disney+ als we de laatste geruchten moeten geloven. Dat is niet in haar eigen serie, maar in She-Hulk wat op Disney+ moet gaan verschijnen. Daarbij houdt het niet op, want Krysten Ritter zou ook opnieuw in de rol van Jessica Jones duiken.

Het is natuurlijk wel een gerucht, dus we moeten nog maar zien of het echt uitkomt. Het nieuws is afkomstig van Daniel Richtman, die het wel vaker bij het juiste eind heeft. We moeten dus maar afwachten wat Marvel dan wel Disney te zeggen heeft op dit onderwerp.

Toch zal het niet de eerste keer zijn dat Jessica Jones te zien is een andere titel. Eerder kwam ze al voor in The Defenders, een cross-over tussen de verschillende Marvel-personages in de Netflix-series, zoals ook Iron Fist en Luke Cage.

Is het wel mogelijk vanwege Netflix?

De grote vraag is natuurlijk of Jessica Jones kan terugkeren op televisie, vanwege de contracten die Disney+ heeft gesloten. Gelukkig is daar een antwoord op. Netflix behield na het einde van het contract twee jaar het alleenrecht op de titels. Aangezien de series zijn gecanceld in februari 2019 zou het betekenen dat Disney de karakters weer mag gebruiken ergens in 2021.

Gezien dat contract is het goed mogelijk dat Jessica Jones in She-Hulk verschijnt. Deze serie staat gepland voor 2022. Zij is mogelijk niet de enige Marvel superheld op Netflix die terugkeert. Er zijn ook geruchten dat Daredevil-ster Charlie Cox een rol heeft in de derde Spider-Man-film. Door het introduceren van de helden in het MCU Phase 4, kan het goed mogelijk zijn dat de karakters weer een eigen serie krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen