Sam Dille
Sam Dille Gaming 11 jan 2021

We kunnen weer de Pogchamp-emote gebruiken dankzij deze oplossing

Vorige week heeft Twitch de iconische emote PogChamp verwijderd. Dit deed het streamingplatform nadat het gezicht van de emote, Ryan Gutierrez, zijn volgers aanmoedigde tot geweld. Gutierrez gaf zijn fans namelijk de opdracht om na de bestorming van het Capitool nog meer te gaan rellen. Gelukkig hoeven we PogChamp niet lang te missen. Twitch heeft namelijk een passende oplossing bedacht, zodat Twitchers de emote kunnen blijven gebruiken.

Vandaag heeft Twitch op Twitter aangekondigd hoe het nu verder moet met de Pogchamp-emote. “Weet je wat? In de trend van het samen uitzoeken in 2021, laten we voor nu doorgaan! ” schreef het bedrijf. “Bereid je vanaf vandaag elke 24 uur voor op een nieuwe Pogchamp.”

Elke vierentwintig uur een andere Pogchamp

De eerste 24 uurs-Pogchamp is van vechtsportexpert Kenny McWild, die eerder weigerde om de vervanger van de populaire emote te zijn. Wie Pogchamp morgen is blijft dus elke dag weer de vraag. Het idee van de 24 uur-Pogchamp werd oorspronkelijk voorgesteld door de oude game-persoonlijkheid Sean Plott, beter bekend als ‘Day9’. Dit stelde hij voor niet lang nadat Twitch de originele Pogchamp-emote had verwijderd.

Het is natuurlijk begrijpelijk dat Twitch dit idee wel zag zitten. Als het één persoon namelijk gekozen zou zijn als het nieuwe gezicht van Pogchamp, dan zou die streamer geheid te maken hebben gehad met haatreacties en andere vormen van negatieve aandacht. Op deze manier moeten de haters van het internet in ieder geval hun woede verspreiden in plaats van dit op één persoon te spuwen. Toch zal dit geen garantie zijn dat ‘de streamer van de dag’ zonder kleerscheuren de dag zal doorkomen.

Als Twitch streamer kun je een aardig zakcentje verdienen. De vraag is alleen: hoe komen Twitchers eigenlijk aan dit geld en is dit wel genoeg om van te leven? In dit artikel geven we antwoord op al je vragen.

Reageer op artikel:
We kunnen weer de Pogchamp-emote gebruiken dankzij deze oplossing
Sluiten