Lenovo LaVie Mini: een laptop en een Nintendo Switch in één

Tablets, Laptops & Computers Sam Dille 11 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Lenovo en NEC die willen draagbaar gamen zo goed mogelijk combineren met laptops. Die droom gaan ze najagen met de LaVie Mini. Het concept is een hybride laptop en draagbare gameconsole in één. De laptop heeft touchscreen, controllers en dock-accessoires. Het model lijkt spreken op de Nintendo Switch.

Voor degenen die de LaVie niet kennen: LaVie is een onderneming van Lenovo en NEC. LaVie biedt lichte en makkelijk draagbare laptops aan. Ondanks dat het merk niet bij iedereen meteen een belletje doet rinkelen heeft het in het verleden enkele hits gehad, zoals de LaVie Z.

De LaVie Mini: een laptop en console in één

Op zichzelf lijkt de LaVie Mini een redelijk krachtige en compacte computer met heel wat interessante specificaties. Het apparaat zou een 8-inch touchscreen hebben met een resolutie van 1920 x 1200. Daarnaast heeft de LaVie Mini een 11e generatie Intel-processor met Xe-graphics. Hoewel er niet echt ruimte voor een touchpad is, maakt het conceptontwerp wél plaats voor een aanraaksensor.

Lenovo LaVie Mini
De laptop-modus van de LaVie Mini (Afbeelding: Lenovo)

De voornaamste functie van dit apparaat is echter niet het goed functioneren als laptop. Lenovo en NEC willen namelijk een draagbare spelcomputer ontwikkelen, die krachtiger is dan elke spelconsole die nu bestaat.

Accessoires voor de LaVie Mini

Lenovo en NEC hebben ook een accessoire voor een gamecontroller gemaakt. Deze kan verbinding maken met de laptop. De controllers hebben dezelfde knoppen en lay-out als een Xbox-gamepad, dus het zal bij veel spelers bekend voorkomen. Hoewel je het waarschijnlijk nauwelijks gaat voelen weegt de laptop zonder controllers ongeveer het gewicht waarschijnlijk niet zal zijn: de laptop weegt 0,5  kilogram. Ter vergelijking: de Nintendo Switch weegt 0,3 kilogram met de Joy-Cons bevestigd. Een echt lichtgewicht kun je deze laptop dus niet noemen.

Wanneer kunnen we van deze game-laptop genieten?

Word nog niet te enthousiast over de LaVie Mini. Op dit moment is er namelijk geen aangekondigde prijs of releasedatum. De meeste van dit soort concepten, zoals het UFO-concept van Alienware, komen nooit op de markt. Dit komt doordat deze prototypes vaak minder gaan over het maken van consumentenproducten, maar meer bedoeld zijn om te experimenteren. Sommige komen in de uitverkoop, maar zijn uiteindelijk niet aantrekkelijk genoeg voor gamers.

Lenovo LaVie Mini
De Lenovo LaVie Mini (Afbeelding: Lenovo)

Aan dit voorbeeld kun je zien dat de draagbare spelconsole een steeds populairdere trend aan het worden is. De Nintendo Switch toonde aan dat gamers heel blij worden van handeld-gaming en er geen genoeg van kunnen krijgen. Wie wil er niet een game kunnen spelen terwijl ze onderweg zijn?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen