CES 2021: LG maakt ons leven in 2021 makkelijker dankzij deze innovaties

Tech Mark Hofman 11 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

De Consumer Electronic Show 2021, beter bekend als CES 2021, is losgebarsten. Bedrijven laten deze week de producten voor het komende jaar, en de jaren daarna, zien. LG komt met een blik op de toekomst tijdens de presentatie van vandaag.

Tijdens de presentatie zagen we wat de innovatieve plannen van LG zijn voor 2021 en hoe het bedrijf ons leven een stuk makkelijk gaat maken. Iets dat het niet alleen doet met nieuwe fysieke producten, maar ook zeker met AI. We zetten de boel op een rijtje.

CES 2021: LG introduceert innovaties voor het huishouden

Nu we zoveel thuis zijn probeert LG het leven op dat gebied makkelijker te maken. Zo zal het bedrijf verschillende huishoudelijke producten op de markt brengen om dit te doen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de LG PuriCare om de luchtkwaliteit in huis zo hoog mogelijk te houden. Maar er zijn nog een aantal andere interessante apparaten die het daglicht zagen. Zo maken we kennis met een nieuwe koelkast van LG die voedsel zeven dagen langer vers kan houden. Daarnaast is het ontwerp vernieuwd, waardoor hij minder ruimte inneemt dan voorheen. De koelkast is compact opgebouwd en biedt de gemakken die je altijd gewend bent. Een perfect rond ijsblokje in je glas Whiskey is dus nog steeds mogelijk. Alleen worden deze ijsblokjes welk in de koelkast gemaakt.

LG introduceert overigens ook de WashTower. Het is exact wat je ervan kan verwachten. Aan de onderkant is het apparaat een wasmachine, waar hij aan de bovenkant een droger is. Alleen is hij wel dusdanig ingedeeld dat hij ten alle tijden makkelijk te bedienen is. Het controlepaneel zit precies in het midden, waarmee je beide apparaten kan bedienen. Al is dat niet ten alle tijden nodig, want LG heeft de WashTower voorzien van kunstmatige intelligentie. Zo detecteert hij welke type kleding er in de trommel ligt en welk programma er gedraaid moet worden. Oh, en hij leert ook direct wat je voorkeuren zijn zodat deze instellingen makkelijk en snel te gebruiken zijn.

LG CES 2021
LG CES (Afbeelding: LG)

ThinQ en Proactive Customer Care

Heb je problemen met één van je apparaten? Dan is het uiteraard mogelijk om LG Proactive Customer Care te gebruiken. Hierdoor is het mogelijk om toegang te krijgen tot je eigen persoonlijke klantenservice. Je krijgt tips, een update van je verbruik en wordt zelfs gewaarschuwd wanneer problemen aanstaande zijn. Kost je helemaal niets.

Daarbij wordt LG ThinQ ook in een nieuw jasje gestoken. Het AI-systeem van het Zuid-Koreaanse bedrijf moet voor een beter leven zorgen. Daarom wordt de app volledig vernieuwd en moeten we ThinQ zien als een digitaal platform voor diensten en oplossingen. Zo scan je bijvoorbeeld een barcode van een gerecht en wordt de oven direct voorverwarmt en op de juiste instellingen gezet. Het is een open platform voor lifestyle en innovatie en moet het leven van ons allemaal makkelijker maken.

Een betere ervaring op entertainment gebeid

Dat LG dit jaar grote plannen heeft voor entertainment werd eerder al bekend. Zo kregen we bijvoorbeeld deze nieuwe televisie al te zien en komt OLED in een kleiner formaat beschikbaar dan ooit tevoren. Maar het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft meer plannen.

LG CES 2021
LG OLED evo (Afbeelding: LG)

Zo ziet LG OLED evo het daglicht. Het is het meest geavanceerde paneel dat het bedrijf ooit gemaakt heeft. Het beidt de kijker een hogere helderheid, meer details en meer kleuren dan ooit tevoren. Dankzij de ingebouwde A9 8K AI processor wordt het beeld geoptimaliseerd en geniet je ten alle tijden van dezelfde kwaliteit. Geen verschil meer tussen zender en geen verschil meer tussen verschillende type content. Iets dat overigens ook geldt voor het geluid. Dankzij de Nvidia G-Sync feature wordt hetzelfde gedaan voor gamers, waardoor je ook op dat gebied altijd geniet van de beste kwaliteit. Sharp, Swift, Smooth and Slim noemt LG het zelf.

Naast OLED wordt ook LCD naar een hoger niveau getild. Dankzij QNED miniLED tonen de televisies uit de serie betere zwartwaarden, kwalitatief hoogstaandere beelden en een hogere helderheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen