Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Gadgets 11 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Samsung komt snel met Galaxy SmartTag en Galaxy SmartTag+

Er gaan al tijden geruchten over de Galaxy SmartTag van Samsung en de Apple AirTags. Nu komt er iets meer naar buiten over de Koreaanse versie.

We zijn allemaal in afwachting van de Samsung Galaxy S21. Deze week wordt de telefoon gepresenteerd waarna die waarschijnlijk op 29 januari verkrijgbaar is voor iedereen. Toch lijkt er ook nog iets anders aan te komen: de Samsung Galaxy SmartTag en SmartTag+.

De Samsung Galaxy SmartTag komt eraan

Net zoals de Apple AirTags moet de Galaxy SmartTag ervoor zorgen dat het nog makkelijker wordt om voorwerpen te vinden die je vaak kwijtraakt. Het is een tracker die je vast kunt maken aan bijvoorbeeld je sleutels of portemonnee. Daarmee kun je ze snel terugvinden door middel van je mobiel.

Dat Samsung aan de Gamaxy SmartTag werkt, weten we al een tijdje. Wat nieuws is, lijkt dat Samsung twee soorten wil uitgeven. Het komt met Privacy ID, een end-to-end encryptie en werkt vlekkeloos samen met je andere devices. Het verbindt automatisch met een ander Galaxy Device. Ook wordt het mogelijk om je Galaxy-telefoon af te laten gaan door op een knop op de SmartTag te drukken. Daarnaast deelt het ook de locatie met vrienden en familie als je er twee keer op drukt.

Samsung Galaxy SmartTag
De Samsung Galaxy SmartTags. (Afbeelding: 91mobiles)

Zo ziet die eruit

Ook de afmetingen van de Galaxy SmartTag lijken al bekend. Het formaat van de tracher wordt 4 centimeter bij 4 centimeter bij 1 centimeter. Het gewicht bedraagt 13 gram. Beide trackers komen in pakje van vier en zijn in verschillende kleuren te krijgen. Dit zouden zwart, oatmeal, demin blue en mint zijn. De prijs zou 15 euro zijn.

Over de Galaxy SmartTag+ en de voordelen daarvan ten opzichte van de reguliere versie is nog weinig bekend. Wel gaan we daar vermoedelijk meer over horen, want het model wordt volgens lekker Ishan Agarwal gelijktijdig gepresenteerd met de Samsung Galaxy S21.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!