Mark Hofman
Mark Hofman Smart Home 11 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

CES 2021: Samsung maakt ons leven makkelijker met robotassistenten

Samsung wilt ons leven makkelijker maken en gaat dat doen met behulp van robots. Maar hoe wilt het Zuid-Koreaanse bedrijf dit precies doen? We kregen een indruk tijdens CES 2021.

Met behulp van verschillende robots, die fungeren als assistenten, wordt het leven iets makkelijker dan voorheen. In dit artikel vertellen we je precies wat het bedrijf van plan is.

Samsung maakt je leven makkelijker met Bot Handy

Tijdens CES 2021 hebben we kennis kunnen maken met BotHandy. Dit is een slimme robot van Samsung die zal dienen als je persoonlijke assistent. Het is een robot met een arm die, met behulp van kunstmatige intelligentie, allerlei taken van je over kan nemen. Zo is Bot Handy bijvoorbeeld in de mogelijkheid om een glas water te pakken en deze naar je toe te brengen. Maar het wordt nog veel toffer dan dat.

Samsung brengt met Bot Handy een robot op de markt waarmee het huishouden een eitje wordt. De robot is in de mogelijkheid om je afwas in de vaatwasser te zetten, je boodschappen op te ruimen of zelfs de tafel te dekken. Het houdt het huis in de gaten en zorgt ervoor dat alles verloopt zoals bedoeld is. Simpelweg zodat jij aan het einde van een lange werkdag aan kan schuiven aan tafel en rustig kunt gaan eten. Misschien een beetje eng, maar wel echt heel tof.

Samsung komt met meer robots

Uiteraard maakt Samsung op meer manieren gebruik van kunstmatige intelligentie. Zo heb je naast Bot Handy ook de mogelijkheid om gebruik te maken van Jet Bot. Op het eerste oog lijkt dit op een reguliere robotstofzuiger, maar het kan veel meer dan dat. Zo detecteert het obstakels en maakt het zelf de afweging wat wel en niet geraakt kan worden. Een glazen vaas zal als een no-go gezien worden, terwijl er rondom een tafelpoot wel wat meer risico genomen kan worden. Daarbij is de Jet Bot 90 AI+ voorzien van een camera waarmee je huisdieren in de gaten gehouden worden. De robot zet de thermostaat aan, vult de voederbakken en bedient het licht. Iets dat dankzij SmartThings Pet allemaal in goede banen geleid wordt.

Je gezondheid wordt thuis overigens ook goed in de gaten gehouden. Dat is iets dat Samsung wilt bereiken met Bot Care. Dankzij de technologie wordt het welzijn van de bewoners in de gaten gehouden. “Je zit te lang achter je computer” en “vergeet je deze belangrijke afspraak niet” zijn zinnen die de robot uit zou kunnen spreken. Zo neem je op tijd een pauze van je drukke schema, maar vergeet je belangrijke zaken niet.

Handige diensten

Wie overigens geen zin heeft om gebruik te maken van robots kan natuurlijk ook gewoon zelf gebruikmaken van SmartThings. Door SmartThings Cooking te gebruiken tover je, met al je Samsung apparaten, zonder problemen een heerlijk maal op tafel. Je koelkast geeft aan welke producten je nodig hebt, je smartphone besteld ze en je kunt aan de slag. Kies voor een recept, krijg een begeleidende video te zien van hoe je dit maakt en zie hoe je oven zichzelf klaarstoomt voor de maaltijd. Schuif het gerecht in de oven en ga lekker achterover zitten. Je krijgt vanzelf een melding op je Samsung smartphone wanneer het gerecht helemaal klaar is.

Daarnaast wordt Samsung Health ook voorzien van een upgrade. Niet alleen ben je in de mogelijkheid om de juiste workouts te doen, maar je gegevens worden ook beter bijgehouden. Zo wordt de volgende workout gebaseerd op je benodigdheden en krijg je te zien wat je nog moet doen om je doel te bereiken. Een handig systeem om ervoor te zorgen dat je fit wordt.

Nieuwe televisies

Samsung heeft tijdens CES 2021 natuurlijk niet alleen robots en AI laten zien. Zo kwam het bedrijf afgelopen week al aanzetten met een gloednieuwe TV line-up.

Benieuwd welke toestellen we dit jaar kunnen verwachten? Lees dan ook zeker even dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!