CES 2021: LG kondigt producten aan met virtuele influencer

Tech Mark Hofman 11 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Tijdens CES 2021 heeft LG onthuld hoe het bedrijf ons leven makkelijk wilt gaan maken. Veel producten werden gepresenteerd door echte mensen, maar het was vooral de virtuele influencer Reah Keem die de show wist te stelen.

Als we het hebben over een virtuele influencer hebben we het overigens niet over een 3D-animatie van een bestaand persoon. We hebben het over een persoonlijkheid die eigenlijk helemaal niet bestaat.

LG maakt gebruik van virtuele influencer

Als we alle kennis heel even weglaten, dan lijkt Reah Keem best wel veel op jou en op mij. Ze vindt het fantastisch om op reis te gaan, doet niets liever dan muziek maken en baalt als een stekker van alle beperkingen die corona met zich meebrengt. Alleen zit er wel een heel groot verschil tussen jou en Reah. Waar jij daadwerkelijk bestaat is zij simpelweg een virtuele influencer. Simpel gezegd: ze bestaat eigenlijk helemaal niet.

Toen LG vanmiddag liet zien hoe ons leven in de toekomst makkelijker gemaakt moet worden, verteld Reah Keem over nieuwe modellen uit de LG CLOi UV-C robots. Ze vertelde niet alleen wat deze nieuwe robots allemaal kunnen, maar ook hoe belangrijk het voor haar leven was. Voor een paar seconde dacht ik te maken te hebben met een echte influencer, totdat ik goed naar het beeld keek. Het leek te gaan om een virtuele assistent die wel heel erg op een echt persoon leek. Iets wat meer mensen denken, want de dame heeft inmiddels 6000 volgers op Instagram en wordt nauwlettend gevolgd op SoundCloud. De virtuele assistent zegt dus niet alleen dat ze graag muziek maakt, maar het werk is ook daadwerkelijk te vinden.

Niet de eerst keer

LG weet zonder twijfel te stunten met de virtuele assistent en ze wist de show dan ook aardig te stelen. Maar het is zeker niet de eerste keer dat we dit zien. Zo wist Samsung vorige jaar bijvoorbeeld ook de show te stelen met virtuele persoonlijkheden. Maar we moeten eerlijk bekennen dat het toch wel indrukwekkend is om te zien waar de technologie heengaat. Reah Keem zag er niet alleen overtuigend uit, maar kwam ook qua persoonlijkheid over als een daadwerkelijk persoon. Best wel eng.

Benieuwd wat LG allemaal te melden had vanmiddag? Check dan zeker even dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen