Signal ontzettend populair na onrust rond WhatsApp en Facebook

Apps Jeroen Kraak 11 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Veel mensen zien in Signal een goed alternatief voor het in opspraak geraakte WhatsApp. De app staat bovenaan in het populariteitslijstje.

WhatsApp is de populairste berichten-app op de wereld. Sinds dat Facebook de berichtendienst heeft overgenomen zijn er veel vragen rondom privacy. Zo erg zelfs dat overheden de internetgigant er vragen over krijgt van verschillende overheden. Toch weerhield dat de mensen er niet van om over te stappen naar een andere dienst als Signal, Telegram of Viber, tot nu.

WhatsApp in opspraak door Facebook

Nu is dat echter anders. WhatsApp heeft nieuwe algemene voorwaarden bekendgemaakt, waarbij Facebook nog meer macht krijgt. Het moederbedrijf krijgt meer controle over de gebruikersdata. Het nieuws heeft voor veel ophef gezorgd en gebruikers lijken daarmee niet blij te zijn. Ze zijn op zoek naar een andere berichtendienst. Signal lijkt het meest te profiteren.

Zo weet Signal in het lijstje van de populairste apps in verschillende landen de bovenste positie in te nemen. Zo staat het op plaats 1 in onder andere de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Libanon en Frankrijk. In andere landen als Brazilië en India staat Signal in de top drie. Ook in Nederland wint de app fors aan populariteit. In de App Store staat de berichtendienst op plaats één.

Dit is het verschil met Signal

Signal biedt net zoals WhatsApp end-to-end encryptie aan, maar het grote verschil is dat deze software open source is. Het zorgt ervoor dat de communicatie makkelijk bugs ontdekt waardoor het verbeterd kan blijven worden. In tegenstelling tot WhatsApp verzamelt het geen metadata die gelinkt kan worden aan een gebruiker. Dat zorgt dus voor meer privacy dan Facebook.

Signal heeft een goede naam in de tech-community, veel beter dan Facebook zelfs. Zo zei Elon Musk al eerder dat hij het liefst Signal gebruikt. Hij raadt anderen aan ook dit te doen.

Signal is in de App Store en Google Play te ontdekken aan het blauwe pictogram met daarin een wit spraakballonetje. Je hoeft er niets voor te betalen, want de app is gewoon gratis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen