Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Tech 11 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

OnePlus onthult spotgoedkope wearable (en je hebt er helemaal niets aan)

OnePlus heeft dan eindelijk een smartwatch aangekondigd, die meer wegheeft van een fitnessband. De Band is nu alleen te koop in India. Het is een wearable voor de budgetmarkt, die het opneemt tegen onder meer de Xiaomi Mi Smart band 5. Of dit apparaat naar Nederland komt, is vooralsnog onbekend.

De OnePlus Band, zoals het apparaat heet, wordt geleverd met een AMOLED-display en laat gebruikers onder meer het niveau van hun bloedzuurstof meten en hun hartslag in de gaten houden. De Band werkt met de nieuwe OnePlus Health-applicatie, die gebruikt kan worden voor het tracken van dagelijkse activiteiten, je hartslag en slaapgegevens. Ook worden er dertien sportmodi aangeboden, waardoor je de tracker dus kunt gebruiken tijdens verschillende oefeningen.

OnePlus Band met AMOLED-scherm

Het 1,1 inch AMOLED-scherm heeft een resolutie van 126 bij 294 pixels. Naast de bloedzuurstofmeter heeft de Band ook nog andere sensoren aan boord. Denk dan aan een snelheidsmeter, gyroscoop en een optische hartslagmeter. Het apparaat beschikt over een IP68-certificaat en is dus zowel water- als stofdicht. Je kunt ermee zwemmen, maar je moet dan niet te diep de zee in duiken. De dertien verschillende sportmodi zijn: Outdoor Run, Indoor Run, Fat Burn Run, Outdoor Walk, Outdoor Cycling, Indoor Cycling, Elliptical Trainer, Rowing Machine, Cricket, Badminton, Pool Swimming, Yoga en Free Training.

OnePlus Band
De OnePlus Band (Afbeelding: OnePlus)

Mocht er een afwijking ontstaan in je hartslag, dan kan de OnePlus Band daar melding van geven. Net zoals bij soortgelijke producten is het natuurlijk zo dat deze geen vervanging zijn voor een dringend bezoek aan de huisarts. Voel je je dus niet goed én krijg je zo’n melding, dan is het zaak dat je op tijd contact opneemt met een huisartspraktijk.

Goedkoop, maar niet in Nederland

De tracker zelf is een klein apparaatje, dat je in verschillende polsbandjes kunt klikken. De verschillende polsbandjes zijn verkrijgbaar in combinaties van steeds twee kleuren. Aan boord zit verder een accu die tot veertien dagen mee moet gaan (maar dat moet natuurlijk blijken uit de eerste ervaringen). De OnePlus Band is vanaf 13 januari in India te koop en heeft daar een adviesprijs van omgerekend 28 euro, exclusief btw.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Pocketnow

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!