CES 2021: LG geeft voorproefje van de oprolbare smartphone

Smartphones Mark Hofman 11 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Tijdens CES 2021 wist LG niet alleen hoge ogen te gooien met een virtuele influencer. Het Zuid-Koreaanse bedrijf geeft ook een voorproefje op de oprolbare smartphone.

Er valt weinig informatie te winnen uit datgeen wat LG vandaag laat zien, maar het bevestigt wel dat er aan de smartphone gewerkt wordt.

LG geeft voorproefje op oprolbare smartphone

Het is zeker niet de eerste keer dat we het concept van LG voorbij zien komen. In het verleden hintte het bedrijf al vaker naar een oprolbare smartphone, maar vandaag kunnen we ook daadwerkelijk iets zien. Ondanks het feit dat het gaat om een beeld van een paar seconde, toont het ons toch wat we een beetje kunnen verwachten. Zo laat LG weten dat het gaat om de LG Rollable dat beschikt over een uniek scherm dat van formaat veranderd. Een handige en geautomatiseerde manier om je smartphone om te toveren in een tablet. Juist, een nieuwe variant van iets dat we inmiddels al vaker gezien hebben bij opvouwbare smartphones.

Toch lijkt de LG Rollable, dat als concept onderdeel is van het Explorer project, echt anders te werken. Zo schuiven de zijkanten in en rolt het scherm zich onder de motorkap op, zodat jij van je tablet een smartphone kan maken. Tot op heden werd de illusie gewekt dat je dit handmatig moet doen, maar het beeld van vandaag geeft toch de indruk dat het ook zomaar eens automatisch kan werken.

LG Rollable smartphone
Het concept (Afbeelding: LG)

Of het bovenstaande concept ooit werkelijkheid wordt kunnen we op dit moment nog niet zeggen. Wel weten we dat de LG Wing, dat ook onderdeel was van het Explorer project, inmiddels wel op de markt verschenen is.

CES 2021

We kunnen wel stellen dat LG lekker gaat op CES 2021. Op de grootste techbeurs van de wereld, die dit jaar volledig digitaal is, komt het bedrijf met verschillende onthullingen. Zo zien we televisies die onzichtbaar zijn, komt het bedrijf met een uitgebreide blik op de toekomst en maakte het tijdens de presentatie van vandaag dus gebruik van een virtuele influencer.

Benieuwd naar wat er nog meer gebeurt tijdens CES 2021? Check dan ook zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen