CES 2021: LG Display introduceert kleinste OLED-tv-paneel tot nu toe

Tech Wesley Akkerman 11 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

LG is dé fabrikant die bekendstaat om OLED-tv’s. Meestal zijn die tv’s heel groot, maar tijdens CES 2021 laat het bedrijf iets anders zien. Niet iedereen zit namelijk te wachten op televisies die complete muren in beslag nemen; soms wil je ook gewoon een goede kwaliteit tv in een kleinere kamer.

LG Display, de tak bij de Zuid-Koreaanse fabrikant die verantwoordelijk is voor alles dat met schermen te maken heeft, heeft aangekondigd wat we de komende maanden kunnen verwachten op het gebied van schermen. In dit geval gaat het om schermen voor televisies die het bedrijf zelf uitbrengt of voor televisies die andere bedrijven uitbrengen (zoals Sony, Panasonic en Philips, die de schermen bij LG afnemen). Tijdens CES 2021 laat het bedrijf het kleinste OLED-paneel tot op heden zien. LG Display heeft namelijk niet eerder zelf een 42 inch OLED-scherm geproduceerd.

CES 2021: kleinste OLED-scherm van LG

Dat is overigens niet het enige dat het bedrijf gepresenteerd heeft. Zo weten we ook dat we een 83 inch OLED-tv kunnen verwachten, van onder meer Sony. Een paar dagen geleden presenteerde Sony zijn nieuwste Bravia-televisie line-up waar dat model tussen te vinden is. Dit betekent dat LG dit jaar OLED-schermen uitbrengt in de formaten 42, 48, 55, 65, 77, 83 en 88 inch. Ook laat het bedrijf tijdens CES 2021 weten dat de “volgende generatie” OLED-panelen van 77 inch verscheept worden naar andere fabrikanten; dit type scherm is twintig procent efficiënter dan oudere schermen.

LG OLED
Kleinste LG OLED-tv (Afbeelding: LG Display)

En omdat dat scherm efficiënter is, kan de helderheid ook hoger in gesteld worden. En dat is een big deal, aangezien OLED-tv’s niet bekendstaan om hun hoge helderheid, helaas. Vooralsnog is niet duidelijk of LG ook zelf een OLED-tv uitbrengt van 42 inch. LG Electronics moet namelijk de tv-line-up nog aankondigen.

Flexibele televisie

Eerder dit jaar maakte LG Display al furore met een concept voor een slim bed. Dit bed is voorzien van een transparant OLED-paneel aan de kant van de voet. Ook is er een flexibel paneel aanwezig, dat verandert in een gebogen gamemonitor.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen