Wesley Akkerman
Wesley Akkerman | LinkedIn Tech 11 jan 2021

Realme komt met smartphone die sneller laadt dan je ooit had kunnen denken

Op dit moment werkt de Chinese fabrikant Realme aan een gloednieuwe vlaggenschip, die bekend is onder de naam Realme Race. Inmiddels is al bevestigd dat de smartphone onder meer de onlangs aangekondigde Qualcomm Snapdragon 888-processor krijgt. Daarnaast zijn er meer specs gelekt.

Een populaire tipgever op Weibo, de Chinese variant van Twitter, claimt nu dat de Realme Race eigenlijk een verbeterde versie van de Oppo Reno Ace 2 is. De Race moet onder meer een betere hitte-afvoer en batterijduur krijgen. Dat schrijft Techradar op basis van Digital Chat Station, de tipgever.

Realme Race wordt een vlaggenschip

Op moment van schrijven ligt er al veel informatie op straat over de Realme Race. Zoals gezegd zit onder de motorkap onder meer de Qualcomm Snapdragon 888-processor. Dat is de mobiele processor die we dit jaar in heel veel high-end smartphones gaan tegenkomen. De 888 is een octacore chipset (er zijn dus acht kernen aanwezig), met een maximale kloksnelheid van 2,84 GHz. De performance van de processor moet zo’n 25 procent beter zijn, in vergelijking met z’n voorganger. Dit model heeft ook een verbeterde gpu (voor graphics), in de vorm van Adreno 600. Graphics in videogames zouden daardoor tot 35 procent sneller worden.

Realme X50 Pro 5G koopwijzer
De Realme X50 Pro 5G uit juni 2020. (Afbeelding: Realme)

Verder wordt er gemeld dat de Race wordt geleverd met 12 GB aan werkgeheugen en 256 GB aan interne opslagruimte. Maar de verwachting is dat er ook andere varianten op de markt gebracht worden, met minder werk- en opslaggeheugen.

ongekend snel opladen

Achterop treffen we mogelijk een quadcamerasetup aan, die ons doet denken aan de Xiaomi Mi 10i. Heel veel weten we nog niet over die cameramodule, behalve dan dat het een vierkante versie wordt. Ter vergelijking: de Oppo Reno Ace 2 heeft een hoofdcamera van 48 megapixel. De Race krijgt tevens Android 11 meegeleverd, met daar bovenop de softwareschil Realme UI 2.0.

Vorig jaar toonde de fabrikant de technologie achter snelladen op 125 watt. En het zou zomaar kunnen dat de Realme Race voorzien wordt van dat systeem. Hoe groot de accu precies wordt, is helaas nog niet bekend.

Techradar

Reageer op artikel:
Realme komt met smartphone die sneller laadt dan je ooit had kunnen denken
Sluiten