LG Smart TV’s gaan gamedienst Google Stadia ondersteunen

Games Jeroen Kraak 11 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Heb je een LG Smart TV? Dan kun je daar binnenkort nog makkelijker gebruikmaken van Google Stadia. De app komt beschikbaar in webOS.

Google hoopt met de Stadia mee te kunnen doen in de gamewereld. Voor een vast bedrag per maand kun je onbeperkt alle games spelen die op de Stadia beschikbaar zijn. Zo speel je via de google Stadia bijvoorbeeld Destiny 2, Cyberpunk 2077 en Red Dead Redemption 2. Het grote voordeel is dat je hiervoor geen console nodig hebt, aangezien je de games gewoon streamt.

Google Stadia op LG-tv’s

Toch wordt webOS, het besturingssysteem van de Smart TV’s van LG, nu het eerste systeem op besturingssysteem op een tv, waarbij je direct via een app (dus zonder Chromecast) gebruik kunt maken van de Google Stadia. Dat betekent dat je gewoon in 4K kunt gamen en daarbij ook 5.1. surround sound hebt. Je hebt dus geen hardware nodig. Het enige wat je wel moet hebben om te spelen is een Stadia-controller. Voor de betere beeldkwaliteit moet je gebruikmaken van een pro-account. Daarbij heb je naast 4K ook een framerate van 60 frames per seconde, meldt LG.

Toch moet je nog wel wachten op de service. De bedoeling is dat de Google Stadia-app in de tweede helft van 2021 op de LG Smart TV’s verschijnt. De app is dan te downloaden in de LG Contant Store. Bij de launch van Google Stadia op de LG Smart TV’s moet je minstens webOS 6.0. Later in het jaar komt de dienst ook beschikbaar voor de televisies die op 5.0 draaien.

De toekomst van de gamedienst

Google Stadia timmert hard aan weg. In december van het afgelopen jaar kwam de dienst al naar de iPhone en iPad. Met de komst naar de eerste Smart TV’s is de dienst nog beter verkrijgbaar. Toch zal het nog wel echt stappen moeten maken als het Xbox of PlayStation echt lastig wil maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen