Sam Dille
Sam Dille Gaming 8 jan 2021

Twitch verwijdert populaire emote na rellen in DC: dit is er aan de hand

Pogchamp, is een van de populairste gezichten van streaming platform Twitch. Aan dit grote succes is afgelopen donderdag abrupt een einde gekomen. De bekende emote van gamer Ryan Gutierrez is namelijk verwijderd. Dit gebeurde nadat hij zijn volgers aanmoedigde om nog meer te rellen na de bestorming van het Capitool.

Via een tweet liet Twitch weten de iconische emote verwijderd te hebben: “We hebben de beslissing genomen om de PogChamp emote te verwijderen na zijn uitspraken die aanmoedigen tot verder geweld na wat er vandaag in het Capitool plaatsvond.”

Gutierrez moedigde volgers aan tot geweld

Na een gewelddadige overname van Capitol Hill vroeg Gutierrez, beter bekend als ‘Gootecks’, zijn volgers om de “burgerlijke onrust” voort te zetten. Daarnaast riep de streamer de naam van een vrouw die stierf tijdens de bestorming. Hij moedigde zijn volgers zelfs aan om een ​​video over haar overlijden te bekijken.

Kort na de uitspraken van Gootecks waren er veel populaire streamers die actie tegen de Twitcher ondernamen. Veel Twitch-persoonlijkheden kondigden bijvoorbeeld aan dat ze de PogChamp emote van hun kanalen bannen. Er waren zelfs een aantal streamers die het streaming platform vroegen om actie te ondernemen. De aanklacht werd geleid door Natasha Zinda, van Zombaekillz. Deze Twitcher spreekt zich namelijk regelmatig uit over “deplatforming van haat”.

Het verlies van de iconische emote PogChamp

Woensdagavond om 9 uur ‘s avonds, deed het streaming platform precies wat van haar gevraagd werd. Gebruikers kunnen de PogChamp emote namelijk niet meer op de service gebruiken. Polygon heeft contact opgenomen met Twitch voor commentaar, maar een vertegenwoordiger wees alleen op de Tweets van het streamingplatform. Volgens Twitch-trackingservice StreamElements was PogChamp de vijfde meest gebruikte emote op het populaire streaming platform. Het streamingplatform erkent dat de emote een groot verlies is voor de Twitch-cultuur. Toch kan ze niet langer meer tegen beter weten in de emote aanbieden. Twitch voegde eraan toe dat ze een nieuwe emote zal ontwikkelen die net zo’n grote hype wordt.

Gootecks haalde al eerder het nieuws met het verspreiden van complottheorieën. De communityrichtlijnen van Twitch verbieden het aanmoedigen en gebruiken van geweld.

Fulltime streamen op Twitch

Nu we het toch over Twitch hebben, weet jij hoeveel een Twitcher verdient met fulltime streamen? Je leest het antwoord hier.

 

Reageer op artikel:
Twitch verwijdert populaire emote na rellen in DC: dit is er aan de hand
Sluiten