Nintendo Switch verliest app waarvan je niet eens wist dat hij er was

Apps Jeroen Kraak 2 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Laten we vooropstellen dat de Nintendo Switch een prachtig apparaat is. Maar helaas zijn niet alle zaken optimaal. Nu verdwijnt er weer iets van het apparaat maar missen zal je het niet. Niemand weet namelijk dat deze functie überhaupt bestaat.

De grote kracht van de Nintendo Switch is dat je zowel onderweg als thuis op de televisie kan gamen. Daarin blinkt het apparaat echt in uit. Maar wist je dat je er ook apps op kunt draaien? Waarschijnlijk niet, want niemand doet het. Nu verlaat ook Twitch de Nintendo Switch.

Twitch niet meer op de Nintendo Switch

Twitch is een vrij bekende dienst. Je kunt streamen terwijl je aan het gamen bent, of juist meekijken hoe iemand anders speelt. Juist de interacties tussen spelers en kijkers maakt het een populaire dienst.

Twitch had ook een speciale app op de Nintendo Switch, maar echt aanslaan doet het niet. Het bedrijf besluit om die app niet meer te ondersteunen. Logisch eigenlijk, want je kunt via de app geen eens zelfs streamen, dat moest via een ander apparaat. De app was puur bedoeld om te kijken. Sterker nog, zelfs chatten was onmogelijk via die app.

Apps op de Nintendo Switch

Op je PlayStation of Xbox kun je net zoals bij je smart tv of smartphone verschillende apps installeren. Bij je Nintendo Switch is het niet anders, al is het wel een ondergeschoven kindje. Op de andere consoles zijn veel meer apps beschikbaar.

The Legend of Zelda-serie waar je nog nooit van hebt gehoord, Nintendo
Zelfs Link staat met lege handen. (Afbeelding: Nintendo)

De Nintendo Switch mist namelijk een aantal grote apps. Zo vind je op de de console geen Netflix app en laat die nou juist echt handig zijn voor onderweg. In plaats van gamen even tussendoor een opgeslagen filmpje kijken zou natuurlijk ideaal zijn. Ook de andere streamingdiensten zijn niet aanwezig, zoals Disney+ en HBO Max.

Sterker nog, wat de Nintendo Switch ook gewoon mist, is een goede browser. Eentje waar je makkelijk websites op kunt bezoeken. De enige echt grote app die wel nog steeds beschikbaar is op de console, is YouTube.

Wachten op de nieuwe versie

Maar dat sommige apps niet aanwezig zijn, kan ook andere redenen hebben. Een daarvan kan de verouderde hardware zijn van de Nintendo Switch. De spelcomputer is nu zes jaar oud. Als we bijvoorbeeld kijken naar oudere Android-toestellen zien we daarop ook dat bepaalde apps niet meer ondersteund worden.

Hopelijk gaat dat allemaal veranderen met de komst van de Nintendo Switch 2. Het ligt voor de hand dat hij ergens volgend jaar wordt gepresenteerd. Maar hoe komt de opvolger van de huidige console er precies uit te zien? het bedrijf heeft al verschillende patenten aangevraagd die mogelijk iets vertellen over de toekomst. Het zou al helemaal mooi zijn, als je ‘m ook kan gebruiken voor PC-game. Een soort Switch en Steamdeck in één.

Deze 4 tips & tricks voor je Steam Deck ken je nog niet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen