Sam Dille
Sam Dille Elektrische auto's 8 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

MBUX hyperscreen: Mercedes onthult het dashboard van de toekomst

Ooit in een auto willen rijden met een dashboard dat eigenlijk een enorm scherm is ? Het duurt niet lang meer voordat dit echt kan. Mercedes toonde namelijk voor het eerst het MBUX hyperscreen, die al je dromen laat uitkomen.

Mercedes heeft haar nieuwe MBUX Hyperscreen onthuld. Dit enorme dashboardscherm is gebogen en heeft een infotainmentsysteem dat echt next level is. Kunstmatige intelligentie speelt hierin een belangrijke rol. Deze software kan zelf leren, waardoor het zich makkelijk aanpast aan de wensen van de bestuurder. Mercedes-hoofdontwerper Gordon Wagener plaatste een korte video op zijn Instagram waarin we een klein deel van het scherm kunnen bewonderen.

Een geheel automatisch dashboard van Mercedes

Het enorme scherm zal de passagiers toegang geven tot een hoop nieuwe features. Zo hoeven Mercedes gebruikers niet langer door submenu’s te scrollen of spraakcommando’s te geven. De instellingen die tijdens een bepaalde situatie het belangrijkst zijn worden automatisch in het gezichtsveld weergegeven. Dit zorgt ervoor dat je als automobilist niet meer hoeft te verdwalen in allerlei ingewikkelde bedieningen. Verder is het een groot voordeel dat de bijrijder over een eigen dashboard beschikt.

Mercedes EQS Hyperscreen
Een prachtig dashboard (Afbeelding: Mercedes)

Wagener is erg enthousiast over zijn nieuwste aanwinst: “Met ons MBUX Hyperscreen wordt een designvisie werkelijkheid. We combineren technologie op een fascinerende manier met design, wat de klant een ongekend gebruiksgemak biedt. We houden van eenvoud en we hebben Mercedes’ MBUX naar een hoger plan gebracht.”

Sajjad Khan, lid van de raad van bestuur van Mercedes-Benz voegt hieraan toe: “Het is niet simpelweg de bedoeling om een scherm groter te maken, maar om de bediening intelligenter en intuïtiever te maken. Het MBUX Hyperscreen is zowel het brein als het zenuwstelsel van de auto.”

De specificaties van het MBUX Hyperscreen

De specificaties van dit reusachtige dashboard van Mercedes zijn baanbrekend. Zo heeft hij een sterke processor (CPU) met acht cores en 24 GB RAM geheugen. De RAM-geheugenbandbreedte bedraagt 46,4 GB per seconde. Het dashboard heeft zelfs een multifunctionele camera, die op basis van een meting en een lichtsensor de helderheid van het display aanpast aan de omgevingsomstandigheden.

Het touchscreen is snel en efficiënt en heeft in totaal 12 actuatoren. Elke keer als je het dashboard aanraakt voel je daardoor een trilling. Om de bestuurder veilig te houden tijdens een botsing zijn er vooraf bepaalde breekpunten naast de zijdelingse luchtuitstroomopeningen aangebracht. Ook heeft het dashboard vijf beugels die dankzij hun honingraatstructuur bij een botsing gericht kunnen meegeven.

Elektrische auto’s

Naast deze prachtige MBUX Hyperscreen van Mercedes is er nog een hoop innovatie op het gebied van auto’s. Zo worden elektrische auto’s ook steeds makkelijker te gebruiken. Neem bijvoorbeel deze auto die in 10 minuten volledig is opgeladen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!