Jelle van Es
Jelle van Es Games 11 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Team dat een zwarte PS5 beloofde stopt, consumenten missen geld

De PlayStation 5 zoals je die nu in de winkel koopt is naast groot vooral ook erg wit. Er zijn inmiddels al heel wat plaatjes verschenen van hoe tof een PS5 er uit kan zien wanneer hij zwart was.

Er was zelfs een team bezig met een speciale PS5. Zij zouden daarbij de faceplates aan de zijkant er vanaf halen, deze mooi zwart spuiten en uiteindelijk aan de consument leveren. Maar nu zijn ze opeens van de aardbodem verdwenen.

Zwarte PS5 concept (Afbeelding: Twitter)

Makers van zwarte PS5 zijn opeens weg

Het gaat om het bedrijf SUP3R5, dat een website had geopend. Daarop beloofde het bedrijf om verschillende PlayStation 5-exemplaren op te kopen, die vervolgens zwart te maken en daarna te verkopen voor een prijs van 649 dollar. Dat is dus 150 dollar meer dan de adviesprijs van de PS5, maar aangezien deze zo goed als onmogelijk is om aan te schaffen, komt het over als een nette prijs. Zeker gezien je er op eBay veel meer voor betaald. Sinds 8 januari werden er verschillende pre-orders aangenomen, die snel uitverkocht waren, waarna er beloofd werd dat ze in de lente zouden worden uitgeleverd. Maar nadat ze het geld hadden ontvangen, had het bedrijf een bericht er uit gegooid dat ze bedreigingen zouden hebben ontvangen.

PS5 Scam
Het statement van SUP3R5 (Afbeelding: Twitter)

Nu kan er niet gecheckt worden of dit daadwerkelijk het geval was, maar het feit dat ze er mee stoppen en het geld terugsturen naar de klanten is hun ding. Maar dat is waar de schoen lijkt te wringen. Hoewel er klanten zijn die stellen dat ze hun geld hebben ontvangen, zijn er ook consumenten die zeggen dat dat niet het geval is. En dat geeft toch een nare nasmaak. Het feit dat het je nog niet gelukt is om een PS5 te scoren is één, maar om op deze manier bedrogen te worden doet wel extra pijn.

Voorraden blijven een probleem

Goed, een zwarte PS5 zit er dus voorlopig niet in, maar de gewone voorraad blijft nog altijd een probleem. De verwachting is dat we er eerdaags weer wat nieuwe voorraad krijgen, maar zeker weten doen we dat niet. Wil je meer lezen over alles dat met de PlayStation 5 te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!