Zevenvoudig Tetris-kampioen overlijdt op 39-jarige leeftijd

Games Jelle van Es 11 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Tetris is zonder twijfel één van de populairste games ooit gemaakt. En Jonas Neubauer was zonder twijfel één van de beste spelers ooit. De Amerikaan is afgelopen week op 39-jarige leeftijd overleden.

Volgens een post op Twitter is de Tetris-kampioen overleden als gevolg van een ‘plotselinge medische indicatie’. Wat dat precies inhoudt, is niet bekend.

Tetris-kampioen is overleden

De Tetris-kampioen werd zeven keer wereldkampioen met de klassieke game op de oude NES. De eerste keer dat hij wereldkampioen werd, was in 2010 tijdens het eerste WK. Hij versloeg toen Harry Hong in de finale. De drie keer daarop won hij ook, maar in 2014 werd hij door dezelfde Hong verslagen. Vervolgens werd hij weer drie keer kampioen. In 2018 was er een opvallende nederlaag. Hij verloor toen van de pas 16-jarige Joseph Saelee.

Naast de verschillende wereldkampioenschappen die Neubauer op zijn naam wist te schrijven, wist hij ook een aantal records neer te zetten. Tijdens een oefensessie in januari 2018 had hij 100 lines in Tetris verwijderd in een tijd van 1 minuut en 57 seconden, waarmee hij het snelst de score van 300.000 punten wist neer te zetten. Daarnaast haalde hij in juni van dat jaar een ander record. Met een score van 1.245.200 wist hij een wereldrecord neer te zetten.

Aparte manier van spelen

Naast dat Jonas Neubauer ontzettend goed was in Tetris, viel hij ook op met een aparte speelstijl. Hij speelde soms wat chaotisch, maar wist altijd wel controle te houden en veel punten te scoren. Eén van zijn laatste wedstrijden vind je in de onderstaande video. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen