Samsung Galaxy S21: het goedkoopste 5G vlaggenschip tot nu toe?

Smartphones Mark Hofman 11 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Dat de Samsung Galaxy S21 eraan komt is zo goed als duidelijk. Geruchten en lekken lieten eerder al weten dat het toestel dit jaar eerder verschijnt dan normaal en Samsung organiseert op 14 januari een unpacked evenement. Het mag duidelijk zijn dat ons een nieuw vlaggenschip staat te wachten.

Dat vlaggenschip wordt overigens het goedkoopste 5G-vlaggen schip dat we tot nu toe hebben gezien. Althans, dat zijn de berichten die afkomstig zijn van Zuid-Koreaanse media.

Het goedkoopste 5G vlaggenschip tot nu toe

In de afgelopen paar jaar hebben we smartphones niet alleen groter, maar ook een stuk duurder zien worden. Toestellen boven de duizend euro zijn alles behalve een uitzondering. Toch lijkt het er sterk op dat de nieuwe Samsung Galaxy S21 aardig wat verandering gaat brengen. We horen de afgelopen paar dagen al vaker dat het toestel misschien niet heel erg vernieuwd is, maar dat de prijs voornamelijk lager wordt. Sterker nog: Het Zuid-Koreaanse Yonhap News Agency meldt vandaag dat de Samsung Galaxy S21 zelf het goedkoopste 5G-vlaggenschip tot nu toe kan gaan worden.

Volgens het nieuwsartikel kost het standaardmodel van de Galaxy S21 serie minder dan 1 miljoen Zuid-Koreaanse Won. De Samsung Galaxy S21 kost om precies te zijn 999.000 Zuid-Koreaanse Won wat omgerekend een bedrag van €747. Mocht deze prijs daadwerkelijk kloppen, dan hebben we inderdaad te maken met het goedkoopste 5G-vlaggenschip dat we tot nu toe gezien hebben. De Samsung Galaxy S21 Plus kost overigens 1.200.000 Zuid-Koreaanse Won (€897) en de Galaxy S21 Ultra 1.450.000 (€1084).

In vergelijking met vorig jaar zijn de smartphones dus wel degelijk goedkoper geworden. De Galaxy S20 5G had namelijk een prijs van 1.248.000 Zuid-Koreaanse Won (€934) en de Note 20 van 1.199.000 Zuid-Koreaan Won (€896). Neem deze prijzen overigens wel met een korreltje zout, want officiële bevestiging hebben we op dit moment nog niet gekregen.

Samsung Galaxy S21 evenement
De uitnodiging (Afbeelding: Samsung)

Samsung Galaxy S21

De Samsung Galaxy S21 moet nog verschijnen, maar we weten inmiddels al wel wat we kunnen verwachten van het toestel. In de afgelopen maanden is de smartphone meerdere malen uitgelekt. Zo weten we niet alleen wat het camerasysteem te bieden heeft, maar zien we onder andere ook over welke functionaliteiten hij beschikt.

Benieuwd naar onze verhalen over het aankomende vlaggenschip? Check dan zeker eventjes deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen