Jelle van Es
Jelle van Es Games 11 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Killzone op de PS5? Zet daar maar een streep door

Toen de PlayStation 4 werd gelanceerd, kregen we met Killzone Shadowfall gelijk een interessante exclusieve game. Sindsdien is ontwikkelaar Guerilla vooral bezig met de Horizon-reeks en lijkt de kans klein dat er een nieuw deel in de reeks op de PS5 komt.

Zeker nu blijkt dat de officiele website van Killzone is ‘gekilld’ (see what I did there?). Op de website is te lezen dat hij eigenlijk niet meer bestaat en voortaan gaat doorlinken naar de pagina van PlayStation zelf. Daarmee lijkt er een einde aan de reeks te komen en is er dus een kleine kans dat er nog iets komt richting de PS5.

Geen Killzone op de PS5

De Killzone-reeks begon ooit op de PlayStation 2. Het was eigenlijk de eerste grote titel van Guerilla Games, nadat ze vlak daarvoor nog met Shellshock: Nam ’67 hun eerste consolegame uitgaven. De eerste game werd gezien als de Halo voor de PlayStation. Dat werd het eigenlijk nooit, maar dat neemt niet weg dat men daarna verder bouwde op de reeks. In 2009 kregen we Killzone 2 op de PlayStation 3, die op technisch gebied interessant was, gevolgd door het derde deel op hetzelfde platform. Daarmee werd de reeks ook voorzien van een goede multiplayer. In 2013 zagen we met Shadow Fall de launchgame voor de PS4. Inmiddels zijn we acht jaar verder en hebben we dus de PS5 in huis staan.

Killzone Shadowfall
Killzone Shadowfall (Afbeelding: Sony)

Maar de kans dat je op die PS5 een nieuw deel in de reeks gaat zien is klein. Na Killzone Shadowfall kwam Guerilla Games met Horizon Zero Dawn in 2017. Dit jaar wordt met Forbidden West het vervolg daarop verwacht en zou het dus een paar jaar duren voordat er eventueel een nieuwe game uit de shooterreeks zou komen. En daar wilde men dus niet opwachten en wordt de website dus gesloten. Nu is de kans klein dat er nog veel mensen zijn die Shadowfall spelen, maar voor hen is het niet meer mogelijk om nieuwe clans te maken.

Nog wel speelbaar

Toch is het nog wel mogelijk om Killzone Shadowfall online te spelen, de servers gaan nog niet offline. En dat is eigenlijk al opmerkelijk genoeg, aangezien de game meer dan zeven jaar geleden uitkwam. Wil je meer lezen over de toekomst van gaming rondom de PS5? Dan kun je hier onze overzichtspagina bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!