Marvel onthult wat er gebeurt als superhelden met pensioen gaan

Films & Series Sam Dille 24 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

De stripboeken van Marvel bestaan al sinds 1939. In 2024, en heel wat superheldenverhalen verder, zou je toch denken dat de superhelden klaar zijn voor pensioen. Marvel zelf is het daar eigenlijk wel mee eens.

In de nieuwe stripboekserie, genaamd Avengers: Twilight, gaan de superhelden echt met pensioen. Maar dat betekent niet dat ze geen werk meer te doen hebben.

De eerste uitgave van de serie, Avengers: Twilight #1, is sinds deze week verkrijgbaar bij Marvel Comics. Wij geven je alvast een klein voorproefje.

Dit doen de superhelden van Marvel tijdens hun pensioen

In Avengers: Twilight #1 volgen we Steve Rogers op zijn oude dag. Hij ontmoet zijn vrienden Luke Cage en Matt Murdock in een kleurrijk New York City. Ze praten over oude tijden en de huidige situatie in de Verenigde Staten.

Blijkbaar zijn er minder superhelden en actie in het openbaar door een wet genaamd ‘de Watcher Act’. Steve heeft op meerdere manieren geprobeerd om de situatie te veranderen, zowel op het slagveld als in de Senaat. Maar het lijkt erop dat hij geen andere manier ziet om terug te vechten. Hoe kun je Avengers bij elkaar brengen in een wereld die ze niet wil hebben?

Check hier alvast een voorproefje van de nieuwe Marvel-strip:Marvel's Avengers: Twilight #1

Vast in het verleden

Avengers: Twilight is een nieuwe kijk op Captain America’s klassieke verhaal. In plaats van letterlijk te worden bevroren in de tijd, is hij nu figuurlijk vast komen te zitten in een wereld die om hem heen verder gaat.

Volgens schrijver Chip Zdarsky speelt Steve Rogers een belangrijke rol in Avengers: Twilight. Steve heeft al eerder grote veranderingen meegemaakt, dus hij is perfect om een veranderende toekomst te ervaren.

Op de cover van Avengers: Twilight #1 is Captain America te zien in een gloednieuw kostuum. In toekomstige uitgaven zullen andere Marvel-superhelden op de cover verschijnen. Kamala Khan, beter bekend als Ms. Marvel, zal bijvoorbeeld op de cover van Avengers: Twilight #3 te zien zijn.

Volgens Rotten Tomatoes zijn dit de beste Marvel-series op Disney+

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen