Godfather klaagt Netflix aan en wil uitzenden Griselda voorkomen

Films & Series Jeroen Kraak 23 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

De nieuwste knaller op Netflix deze week is ongetwijfeld “Griselda”. Maar, er hangt een donkere wolk boven deze serie, want de godfather wil niet dat deze ooit het daglicht ziet. Netflix en hoofdrolspeelster Sofia Vergara worden aangeklaagd.

Deze kersverse Netflix-original draait om Griselda Blanco, de Colombiaanse drugsbarones die ooit heel Miami in haar greep had. Ze stond bekend als de ‘Cocaïne Godmother’, en zelfs Pablo Escobar zou volgens de verhalen bang voor haar zijn geweest.

Hoe dit alles in zijn werk ging, kun je vanaf vrijdag ontdekken in de nieuwe Netflix-miniserie “Griselda”. Tenzij de rechter er een stokje voor steekt.

Griselda en de Godfather

Nee, het is niet de echte godfather die wil dat Griselda nooit op Netflix te zien is. Het is de zoon van Blanco, die de naam Michael Corleone draagt. Jawel, vernoemd naar het personage uit de beroemde film.

Michael Corleone heeft er geen probleem mee dat mensen een serie willen maken over zijn moeder, maar hij wil er dan wel bij betrokken worden. Hij beweert dat Netflix interesse had in het verhaal, maar geen gebruik van zijn verhaal wilde maken. Volgens hem bood de streamingdienst hem niet voldoende compensatie. Hij klaagt dan ook het bedrijf aan en hoofdrolspeelster Sofia Vergara, die ook als producent heeft meegewerkt.

Boos op Netflix

Netflix heeft voornamelijk met anderen gesproken over “Griselda”, en dat zit Michael Corleone niet lekker. In september plaatste hij samen met zijn vrouw Marie de volgende verklaring op Instagram:

“De familie Blanco is op geen enkele manier geassocieerd met het promotieproject op Netflix. Niet Michael Corleone Blanco, noch enig ander lid van de familie is geraadpleegd. Alle wettelijke rechten voorbehouden.”

Sterker nog, tegen Fox News zegt hij dat het project “respectloos” is. Michael Corleone heeft zelfs zijn eigen boek geschreven en is van plan om binnenkort een podcast over zijn moeder te maken, om volgens hem het “waargebeurde verhaal” te vertellen.

Wil je zelf het verhaal van Griselda Blanco zien? Dat kan vanaf vrijdag, want dan staat de zesdelige miniserie op Netflix.

Netflix, Spotify en YouTube geven Apple (voorlopig) de middelvinger

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen