Netflix, Spotify en YouTube geven Apple (voorlopig) de middelvinger

Gadgets Jeroen Kraak 19 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Over een goede twee weken komt de Apple Vision Pro eraan. Opvallend genoeg maakt niet elke grote ontwikkelaar een speciale app voor de XR-headset van Apple. Waarom laten Netflix, Spotify en YouTube de bril links liggen?

De Apple Vision Pro is misschien wel de grootste lancering die we dit jaar kunnen verwachten. De XR-headset komt vanwege een beperkte beschikbaarheid eerst alleen uit in de Verenigde Staten.

Verschillende app-makers zoals Disney+ hebben al aangekondigd om met een speciale app te komen voor de Apple Vision Pro. Toch zijn er ook genoeg grote partijen die nog geen plannen hebben. Zo kondigden YouTube en Spotify aan geen app te maken voor de gadget. Hiermee volgt Netflix, dat eerder al aangaf er geen moeite in te willen steken.

Geen Spotify, YouTube en Netflix op de Apple Vision Pro

Het is opvallend dat grote partijen als Spotify, Netflix en YouTube de Apple Vision Pro links laten liggen, maar het heeft logische redenen. De Apple Vision Pro is in beperkte oplage beschikbaar, en bovendien is het maar de vraag hoe populair de XR-bril wordt.

Toch heeft niet elke maker dezelfde reden om de Apple Vision Pro niet te ondersteunen. Zo heeft Spotify mogelijk een andere agenda. Het bedrijf ligt al jaren overhoop met Apple om verschillende redenen. Ten eerste vindt het dat Apple zijn eigen muziekdienst oneerlijke voordelen geeft, en ten tweede is het ook boos over de hoeveelheid geld dat het moet afstaan bij abonnementen die via de App Store lopen.

Apple Vision Pro kan bijna niet goedkoper en dit is waarom
Een compleet nieuwe ervaring. (Afbeelding: Apple)

 

Voor Netflix is het juist bijzonder dat ze niet meteen inspelen op de Apple Vision Pro. Concurrenten als Disney+, Amazon Prime Video en HBO Max komen wel al vanaf dag één met een speciale app voor de XR-bril. Als die twee apps goed scoren, kan Netflix de gadget niet links laten liggen.

Toch een manier om te kijken

Voor YouTube lijkt er net zoals voor Netflix niet echt een duidelijke reden achter te zitten. Toch is het wel opvallend omdat het met kleine aanpassingen mogelijk is om de iPad-app op de Apple Vision Pro te draaien. Dat Spotify, YouTube en Netflix dat nog niet willen doen, is dan wel weer apart.

Er is echter toch een manier om YouTube, Spotify en Netflix op de Apple Vision Pro te gebruiken. Hiervoor moet de webversie worden gebruikt. Je moet dus in de browser naar de website van de desbetreffende dienst gaan. Zo kun je toch nog je favoriete film zien of naar je playlist luisteren.

Nieuwe Turkse Netflix-serie Kübra houdt Netflix in z’n greep

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen