Waarom het (haast) onmogelijk is om een Apple Vision Pro te kopen

Gadgets Jeroen Kraak 12 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

De Vision Pro is het nieuwste gadget van Apple. Toch is de kans dat je er een scoort op 2 februari zeer klein, zelfs als je ervoor naar de Verenigde Staten gaat.

We kijken erg uit naar de Apple Vision Pro. Volgens mijn collega Mark gaat de gadget de wereld veroveren. Toch zal dat in het begin heel lastig worden, aangezien de AR/VR-bril alleen in de Verenigde Staten verkocht gaat worden.

Wij Nederlanders vissen dus achter het net. Dat lijken ook veel Amerikanen te doen, want er komen er heel weinig op de markt. Vooral bij de release zijn er maar een beperkt aantal beschikbaar.

De beperkte aantallen van de Apple Vision Pro

Tenminste, dat is als we Ming-Chi Kuo moeten geloven. En ja, deze Koreaanse analist zit er niet vaak naast. Volgens hem kan Apple maximaal 60.000 tot 80.000 exemplaren leveren. Dat betekent dus kamperen voor de Apple Store in New York of op tijd de Apple Vision Pro bestellen via de website.

Kuo voorspelt dat er over heel 2024 maar rond de 400.000 exemplaren worden geleverd. Het wordt dus dringen geblazen voor de VR/AR-headset.

Nieuwe Apple Vision Pro-accessoires verklappen meer geheimen
(Afbeelding: Apple)

Mede door het geringe aantal exemplaren lijkt het erop dat er geen exemplaren naar Nederland komen. In het persbericht over de Apple Vision Pro werd dan ook alleen de Verenigde Staten genoemd.

Binnen no-time uitverkocht

Hoewel de Apple Vision Pro een behoorlijke zak geld kost, kan het volgens Kuo niet anders dan dat het apparaat binnen no-time is uitverkocht. Dat komt omdat het echt boordevol vernieuwing zit en er een grote groep Apple-fans en professionals is die de gadget sowieso willen hebben.

Volgens Kuo is het belangrijk dat Apple erin slaagt om het momentum vast te houden bij de AR/VR-bril. Klanten moeten er dus niet snel op uitgekeken zijn. Daarvoor is volgens hem productpositionering belangrijk en moeten toepassingen ook duidelijk en correct zijn.

En dat is zeer belangrijk, want de Apple Vision Pro is niet goedkoop. Het instapmodel is verkrijgbaar voor 3.499 euro. Voor op maat gemaakte lenzen ben je nog meer geld kwijt.

Zoveel geld verdiende Apple-CEO Tim Cook in 2023

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen