Dit is wat we weten van One Piece seizoen 2 op Netflix

Films & Series Rik Claessen 19 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

One Piece seizoen 2 kan maar niet snel genoeg komen. Hoewel Netflix ons nog geen trailer heeft gegeven, hebben we al het een en ander kunnen vinden. Dit is wat je kunt verwachten in het nieuwe seizoen.

Netflix liet ons zien dat een live-action van een anime hartstikke prima kan werken. Hun verfilming van One Piece werd meteen een groot succes. En dat is nog licht uitgedrukt.

Het is dan ook niet zo goed dat ze een tweede seizoen hebben aangekondigd. En dat maar liefst twee weken na het verschijnen van het eerste seizoen. Die aankondiging was afgelopen september. Hoewel Netflix nog lekker geheimzinnig doet, krijgen we links en rechts steeds meer details over seizoen 2 van One Piece. Dit is wat we nu weten.

Het script is al klaar, of toch niet?

Aangezien One Piece van origine een mangaserie is die al sinds jaar en dag loopt, is het verhaal al wel bekend. Een script dat geschikt is voor de Netflix serie moet dan nog wel geschreven worden. Alleen hoe ver dat script is, wordt nou niet bepaald duidelijk gemaakt door de makers.

Marty Adelstein, de CEO van de studio die de live-action van One Piece maakt, zei eerder in een interview dat het script zo goed als klaar was. Al vrij snel werd Adelstein tegengesproken door One Piece-bedenker Eiichiro Oda. Volgens Oda is het script alles behalve af. In oktober werd het standpunt van Oda bevestigd door een andere scriptschrijver die aan de Netflix-serie werkt.

One Piece seizoen 2: alles wat je moet weten van de Netflix-serie
(Afbeelding: Netflix)

We hopen natuurlijk dat Adelstein gelijk heeft, maar het lijkt er op dat het verhaal van Oda klopt. Waarom de twee elkaar tegen spreken is niet duidelijk,  weten we dat er immers geen twee kapiteins op een schip dienen.

Seizoen 2 in maart 2025 en nog genoeg materiaal voor 12 seizoenen

In een interview met Variety zei producent Becky Clements dat we wel een poosje geduld moeten hebben voor het nieuwe seizoen. Clements heeft het over een wachttijd van minimaal 18 maanden. Aangezien ze die uitspraak afgelopen september deed, betekent dat dat we seizoen 2 van One Piece pas vanaf maart 2025 op Netflix kunnen verwachten.

We moeten niet vergeten dat One Piece een immens lange mangaserie is. Op dit moment telt de manga meer dan 1080 chapters, wat natuurlijk een onuitputbare bron is voor de live-actionserie. Marty Adelstein zei daarom dan ook dat een seizoen 2 op Netflix nog maar het begin is. “We hopen 12 seizoenen te kunnen maken”, zegt de CEO enthousiast. Als we 18 maanden op elk seizoen moeten wachten, betekent dat dat Netflix komend decennium nog wel goed zit met zijn One Piece-content.

Grote Hollywoodster behoort tot de nieuwe cast

Een nieuw seizoen betekent natuurlijk nieuwe personages. Uiteraard gaan we hoofdrolspelers uit het eerste seizoen terug zien op Netflix. Het eerste nieuwe personage is al bevestigd door Oda zelf: Doctor Kuhera. Deze medisch specialist, of ja soort van, wordt gespeeld door niemand minder dan Jamie Lee Curtis.

Curtis is een echte Hollywoodmastodont met meer dan tachtig films is het meest bekend van haar rollen in Halloween, Freaky Friday en Everything Everywhere All At Once. Bovendien blijkt een Curtis een groot liefhebber van de show. Ze deelt haar deelname aan de Netflix serie dan ook dolenthousiast op Instagram

Welke acteurs nog meer tot de cast gaan toetreden is verder niet bekend. Welke personages we tegen kunnen gaan komen is ook nog niet duidelijk, maar valt wel te raden. Zo werd Smoker al even geteaset aan het eind van seizoen 1. Maar ook zou het niet gek zijn als we het pratende rendier Chopper, Nico Robin, Brook of Jinbe tegenkomen in seizoen 2.

Er is nog geen trailer verschenen voor het nieuwe seizoen van One Piece. We verwachten dat Netflix dat in het komende half jaar onze kant op zal gooien, maar je weet het maar nooit met die streamingdiensten. We kunnen in ieder geval niet wachten om Luffy en zijn crew weer in alle live-actionglorie terug te zien.

In de tussentijd niks te doen? Dan raden we je deze series van harte aan:

One Piece-fan? Deze andere anime-series moet je zeker kijken

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen