Is dit de meest efficiënte elektrische auto van 2024?

Elektrische auto's Sam Dille 2 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Een efficiënte elektrische auto vinden is makkelijker gezegd dan gedaan. Wij hebben er gelukkig een voor je gevonden.

Als je op zoek bent naar een goede elektrische auto, wil je waar voor je geld krijgen. Dat betekent een krachtige motor, een groot bereik en een betaalbare prijs. Sommige modellen missen die balans.

Maar bij andere elektrische auto’s kun je rekenen op een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. We hebben een model gevonden dat buitengewoon efficiënt is en helemaal overeenkomt met zijn prijs: de Hyundai Ioniq 6!

Hyundai Ioniq 6: de meest efficiënte elektrische auto van 2024?

Volgens de EPA (Environmental Protection Agency) biedt de SE Long Range-versie met achterwielaandrijving de beste kilometerstand per kilowattuur. Daarnaast is het een van de goedkopere modellen in zijn klasse. Je betaalt voor het instapmodel namelijk 44.800 euro.

Belangrijk detail: de Hyundai Ioniq 6 SE heeft een krachtig batterijpakket van 77,4 kWh. Zelfs het basisniveau heeft al een flinke 53,0 kWh batterij. Opladen gaat razendsnel, al binnen zes uur ben je klaar om op de weg te gaan. En met een snellader ben je al na 20 minuten op een niveau van 80 procent.

Hyundai Ioniq 6
De Ioniq 6 (Afbeelding: Hyundai)

Dankzij de snelle oplaadmogelijkheden, gecombineerd met de krachtige motor, is de elektrische auto een prettige optie voor zowel korte als lange reizen. Het SE-model biedt bijvoorbeeld een actieradius van 612 kilometer bij een volle batterijlading. Dat plaatst het in hetzelfde rijtje als Tesla-modellen, wat voor een traditionele niet-EV-fabrikant als Hyundai ongelofelijk indrukwekkend is.

Geen wonder dus dat de elektrische auto een van de populairste EV’s van 2024 is. Het is de beste keuze wat betreft batterij en specificaties. Hyundai heeft flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van hun elektrische modellen, vooral in SUV’s en sedans. We zijn dus heel benieuwd naar hoe dit model zich nog verder gaat ontwikkelen.

Zorg goed voor de krachtige batterij

De Hyundai Ioniq 6 heeft een batterij waar je u tegen zegt, maar je wil hem natuurlijk zo gezond mogelijk houden. Een accu vervangen kost heel wat centen. Dat heeft te maken met het feit dat veel elektrische auto’s gebruik maken van een lithium-ion batterij.

Veel fabrikanten zweren bij deze batterij, omdat ze een hoge energiedichtheid hebben. Dat houdt in dat de accu een grote hoeveelheid energie in een redelijk kleine massa kan opslaan.

lithium accu
Tegenwoordig zit lithium in bijna elke batterij. (Afbeelding: Unsplash)

Extra belangrijk dus dat je weet hoe je jouw batterij zo gezond mogelijk houdt, zodat je niet vroegtijdig een nieuwe hoeft te kopen. Daarom hebben wij een aantal tips voor je verzameld, die je accu zo lang mogelijk gezond houden. Je leest ze allemaal in onderstaand artikel:

Zo houd je de batterij van de elektrische auto langer als nieuw

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen