Deze vergeten Netflix-functies wil je zeker gebruiken

Films & Series Rik Claessen 2 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Zelfs de fanatiekste gebruikers van Netflix vergeten soms dat deze functies bestaan. En dat terwijl deze extra's zeker de moeite waard zijn.

Netflix is de populairste streamingsdienst ter wereld. Grote kans dat ook jij het dagelijks gebruikt. Van vette Originals tot topseries, er is eigenlijk altijd wel iets te kijken. Gewoon aanklikken en streamen, toch? Nou, je kan je streamervaring nog meer verbeteren.

Er zijn best wat functies in Netflix die weinig mensen gebruiken. Zonde, want het kan je avondje streamen behoorlijk wat verbeteren. Deze vergeten functies in Netflix wil je zeker weten gebruiken.

Deze functies in Netflix wil je niet vergeten

Eindeloos scrollen door de pagina’s aan content is uiteraard niet zo moeilijk. Maar wat als je op zoek bent naar die éne specifieke soort film? Of dat je kunt zoeken op gesproken taal? Deze functies worden vaak over het hoofd gezien.

Zoek films per categorie

Films per categorie zoeken, dat doe je toch al dagelijks? Het klopt dat Netflix een apparte zoekfunctie heeft voor genres, maar niet voor categorieën. Genres zijn vaak vrij breed. Zo is er komedie, actie of drama. Bedenk maar eens hoeveel films er wel niet te omschrijven zijn met een van die woorden.

Zoeken per categorie is dus een stuk specifieker. Netflix heeft zelf een hele lijst met categorieën gepubliceerd. Door bepaalde termen in de zoekbalk in te vullen, krijg je hele specifieke films of series aangeboden. Hier zijn een aantal van de categorieën:

  • Watch in One Night: series die je binnen vier uur hebt uitgekeken
  • Watch in One Weekend: series met zo’n vier tot tien uur aan afleveringen
  • Truth is Stranger Than Fiction: documentaires die absurd, interessant én spannend zijn
  • Short-Ass Movies: films die niet langer zijn dan negentig minuten
  • Can You Keep A Secret: de beste thrillers en mysterieuze films die op Netflix staan

Netflix Games

Het leek een vreemde keuze toen Netflix een paar jaar terug aankondigde dat je ook spellen kunt spelen via de streamingsdienst. Het is ook een functie die niet veel mensen gebruiken. Het aanbod van games is laatste tijd aanzienlijk verbeterd. Mocht er niks tussen staan om te kijken, dan zijn de games van Netflix misschien de oplossing.

Zo staan er nu drie oude spellen van Grand Theft Auto op, het populaire Dead Cells en zelfs een game van Sonic. Dat is weer eens wat anders dan schaamteloze kopieën van Candy Crush. Het is zeker een aanrader voor mensen die wel eens gamen op hun telefoon.

Deze vergeten Netflix-functies wil je zeker gebruiken
GTA 3 is erg oud (Afbeelding: Rockstar Games)

Slimmere downloads op Netflix

Nog snel even een film of serie downloaden voor onderweg. Voor velen van ons is het onderdeel van onze reisroutine geworden. Maar wist je dat er een functie is om slimmer te downloaden? Ten eerste raadt Netflix films en series voor je aan die je wellicht wilt downloaden. Die zijn te vinden als je in de zoekbalk ‘downloads for you’ intikt.

De tweede functie om slimmer te downloaden heet ‘Download Next Episode’. Wanneer je deze functie inschakelt, downloadt Netflix automatisch de volgende aflevering voor je. De afleveringen die je al hebt gekeken, worden automatisch verwijderd. Dat is handig om ruimte op je telefoon te besparen. Er wordt alleen gedownload als je een internetverbinding hebt.

Zoeken op taal

Netflix heeft een steeds breder aanbod. Daar horen ook internationale films bij. Veel van deze films (of series) worden over het hoofd gezien omdat de voertaal niet Engels is. Zonde, want er staan zeker pareltjes tussen. Ook is het grappig om eens wat anders te kijken. Zo staan er een heleboel Indiase films uit Bollywood op Netflix.

Mocht je die willen sorteren, dan kun je zoeken op taal. Deze functie genaamd ‘Browse by Language’ doet precies wat het zegt: je kunt een taal invoeren waar je op wilt zoeken. Stel dat je een aantal Koreaanse films wilt kijken, dan selecteer je ‘Koreaans’. Je kunt zelfs sorteren op welke talen er beschikbaar zijn voor ondertiteling.

Gratis Netflix-alternatief is de hemel voor hilarische Bollywood-films
(Afbeelding: Reliance Entertainment)

Netflix-gebruikers zijn Furious nadat Fast-films snel verdwijnen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen