Met 16 verloren Oscars is dit de Leonardo DiCaprio onder de geluidstechnici

Films & Series Lucas van de Wetering 6 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Greg P. Russell heeft het record voor meeste Oscarnominaties zonder ook maar één keer te winnen. Hij heeft zestien nominaties in totaal.

Een Oscar winnen: het wordt vaak gezien als de hoogste eer in de filmwereld. Je kan de prijs voor veel verschillende dingen winnen, voor acteren, regie of beste film. Maar ook geluidstechnici maken kans.

Toch is het winnen van een Oscar nog lang niet zo makkelijk. Veel grote namen hebben zelfs nooit een Oscar gewonnen. Denk hierbij aan mensen zoals Tom Cruise of Willem Dafoe. Maar er is één persoon die vaker heeft verloren dan iedereen.

Geluidstechnici bij de Oscars

Het werk van geluidstechnici wordt vaak vergeten door het publiek, maar het is heel erg belangrijk. Het geluid van een film is vitaal voor de inleving van het publiek. De Oscars hebben daarom de prijs: The Academy Award for Best Sound.

De Oscars geven de geluidstechnici dan de kans op hun shine-moment te pakken op hetzelfde podium als acteurs en regisseurs. Het laat zien dat er veel meer mensen aan een film werken dan vaak wordt gedacht.

Deze persoon heeft het vaakst verloren bij de Oscars
Greg P. Russell (Afbeelding: Wikipedia)

Het record dat niemand wil

Greg P. Russell is de persoon met de meeste Oscar-nominaties zonder dat hij er een mee naar huis heeft mogen nemen. Russell heeft als geluidstechnicus aan heel veel bekende films gewerkt zoals Spider-Man en Skyfall. Ook de recente hit Shogun mag hij aan zijn cv toevoegen.

Op dit moment heeft Russell zestien Oscarnominaties. Eigenlijk had hij er zelfs zeventien, maar er is er één van hem afgepakt: 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi.

De Academie heeft deze nominatie geschrapt omdat Russell medeleden van de Sound Branch had gebeld tijdens de nominatiefase om te vertellen dat hij aan de film had gewerkt. Dit ging in tegen de regelgeving van de Academie in, want telefonisch lobbyen is verboden.

Toch had deze nominatie geen verschil gemaakt. Want ook 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi had de Oscar voor Best Sound niet gewonnen. Dus of het nou zestien of zeventien nominaties zijn: Greg P. Russell is het persoon met de meeste Oscarnominaties zonder er ooit een te winnen.

Apple TV+ volgt tactiek Netflix en Disney+, maar alleen in de VS

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen