Shogun: bloedstollende serie Disney+ scoort 100% op Rotten Tomatoes

Films & Series Lucas van de Wetering 15 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

De bloedstollende Disney+-serie Shogun is nog niet eens uit en heeft nu al een perfecte score op Rotten Tomatoes.

Shogun is een historische dramaserie die het verhaal van Lord Yoshii Toranaga volgt. De serie speelt zich af in Japan in het jaar 1600. Hoewel de serie pas op 27 februari te zien op Disney+, zijn de eerste reviews nu al binnen.

De Disney+-serie is gebaseerd op een gelijknamig fictieboek uit 1975. Dat exemplaar is inmiddels al miljoenen keren over de toonbank gegaan en dus ideaal (lees)voer voor een serie.

Shogun op Disney+

John Blackthorne is een Engelse zeiler die in Japan terecht komt nadat zijn schip gestrand raakt. Hier ontmoet hij de Japanse daimyo (oftewel heerser); Lord Yoshii Toranaga en Lady Mariko, de vrouwelijke samoerai zonder familie. Toranaga heeft een groot probleem, hij vecht nu voor zijn leven nu zijn vijanden zich tegen hem verenigen en de macht pakken.

De drie hebben samen een doel: De machtsbalans omslaan. Blackthorne heeft hiervoor informatie waarmee hij Toranaga goed zou kunnen helpen. Mariko heeft daarbij nog een persoonlijke reden; een plicht tegenover haar overleden vader.

Visuele geschiedenisles

Shogun op Disney+ is een fictioneel verhaal die gebaseerd is op echte gebeurtenissen in de geschiedenis. De serie is een prachtige combinatie tussen Japanse cultuur, geschiedenis, actie en drama.

Het karakter van Blackthorne is gebaseerd op de historische Engelse navigator William Adams. Hij werd een gerespecteerde samoerai onder de daimyo Tokugawa Ieyasu, op wie Toranaga’s karakter dan weer gebaseerd is.

Perfecte score

Zoals eerder vermeldt heeft de Disney+ serie Shogun een score van 100 procent op Rotten Tomatoes gekregen van de critici. De publieksscore ontbreekt doordat de serie nog niet uit is.

Maar als we de reviews tot nu toe mogen geloven, kan dit een van de beste dramaseries op Disney+ worden. Zo wordt Shogun beschreven als een meeslepend verhaal over eer, politieke kracht en nalatenschap.

Ook zijn er van critici veel complimenten over de vormgeving van de serie. Met een bijna-compleet Japanse cast, prachtige kostuums en indrukwekkende storytelling geeft het het zeventiende eeuw Japan perfect weer.

Shogun is een must-watch als je fan bent van historische en culturele drama’s. Dus zorg ervoor dat je 27 februari klaar zit met Disney+ geopend, want dan kan je het spektakel thuis vanaf de bank bekijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen