Japanse serie is Netflix’s antwoord op HBO Max’s Chernobyl

Films & Series Jeroen Kraak 5 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Elke dag komen er weer nieuwe series en films naar Netflix. Het is dus moeilijk voor nieuwe titels om de toplijst te bestormen. Toch lukt het een onbekende titel regelmatig om ontzettend populair te worden. Dit keer is dat de Japanse serie The Days.

Netflix heeft ons de afgelopen jaren flink getrakteerd op mooie series en films. Misschien wel de bekendste zijn de buitenlandse originals. We kijken nog steeds massaal naar titels als La Casa de Papel, Lupin en Squid Game. Een nieuwe Japanse titel zou zich weleens in de lijst kunnen vestigen. Maak kennis met The Days.

Dit is “The Days” op Netflix

Goed, The Days klinkt niet echt Japans, maar dat is het wel. De serie is een samenwerking tussen Netflix en Warner Bros en is gebaseerd op een gelijknamig boek. De hoofdrol is voor Koji Yakusho, die al in verschillende Japanse series heeft gespeeld.

Netflix beschrijft de serie als volgt: “Schuldig volgens sommigen, helden volgens anderen. Maar iedereen die betrokken was bij Fukushima Daiichi, wachtte een onzichtbare, dodelijke dreiging: een ongeëvenaarde kernramp.”

Zoals je kunt lezen, gaat The Days dus over de eerste dagen na de kernramp in het Japanse Fukushima. Dat belooft dus een indrukwekkende serie te worden.

Als je deze beschrijving leest, moet je wellicht meteen aan een andere serie denken. Eentje die bij de beste series van de afgelopen jaren hoort. We hebben het natuurlijk over Chernobyl op HBO Max. Die serie gaf een indrukwekkend beeld van de kernramp in de gelijknamige Oekraïense plaats.

Goede scores voor de Japanse serie

Op dit moment staat The Days op de achtste plaats in de Netflix Top 10. Op IMDb zijn er al verschillende beoordelingen binnen over de serie. Zo’n 600 mensen hebben een cijfer achtergelaten en het gemiddelde daarvan is nu een 7,4.

Wil je zelf weten of The Days net zo goed is als HBO Max’s Chernobyl? Alle acht afleveringen, die ongeveer een uur duren, staan nu op Netflix.

Netflix smijt in juni 2023 53 nieuwe films en series je woonkamer in

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen