Koreaanse sci-fi-thriller op Netflix is de volgende Squid Game

Pop-Culture Dennis Mons 12 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Geen idee hoe Netflix het doet: maar na Squid Game blijft het Koreaanse meesterwerken uitbrengen. Zo ook met Black Knight die een combinatie is van Mad Max: Fury Road en Squid Game. Wordt Black Knight de volgende klapper op Netflix?

Het snoezelen op Netflix met ouwe meuk hoort een beetje bij de ervaring. Maar nieuwe films en series vinden blijft ons trekken. Daarom hebben we deze uitstekende tip voor je uit Zuid-Korea. En als we Squid Game als leidraad nemen, wordt ook dit waarschijnlijk episch.

Squid Game en Mad Max waren unica op Netflix

Dus even terug op de plaats; deze sciencefictionserie op Netflix wordt in de contreien op hetzelfde niveau gesteld als hitseries Squid Game, Stranger Things en de nieuwe Mad Max. Wat is dit voor idioterie? Is het zo goed? De recensies zeggen van ‘ja’.

Als we dan toch genres moeten aangeven; dit is een K-drama die zich afspeelt in een post-apocalyptisch woestijnlandschap rechtstreeks uit Mad Max. Het speelt zich af nadat een meteoriet 99 procent van de bevolking heeft weggevaagd en de aarde bijna onbewoonbaar heeft achtergelaten.

Stijlvolle koeriers genaamd ‘Black Knights’ helpen bij het vervoeren van cruciale hulpbronnen (zoals zuurstof) naar overgebleven menselijke nederzettingen. Maar natuurlijk gaat dat fout.

Ze worden gedwongen om alle krachten bij te zetten wanneer grootmachten onvermijdelijk besluiten dat het gemakkelijker is om de armen uit te roeien dan hen in leven te houden. Nogal herkenbaar dus.

Door fans en critici aanbeden

Het moge duidelijk zijn dat dit een grote serie is op Netflix, zoals Squid Game. Seizoen één van Black Knight heeft tot nu toe veelbelovende recensies gekregen, waarbij The Telegraph het 4 van de 5 sterren geeft en zegt dat het “spanning, sensatie en huiveringwekkende momenten levert met dodefficiëntie”. Da’s een woord waar John Wick jaloers op zou zijn.

Hoe dan ook! Het beweert ook dat het “veel te cartoonesk is om weer een fenomeen voor Netflix te worden in de trant van Squid Game”. Met andere woorden: leuk voor het grote publiek, maar ‘men’ kan zo zijn twijfels hebben. Zijn wij ‘men’? Nope. Deze serie gaan we bingen.

The Guardian is ook zwaar positief: “Black Knight behandelt koeriers als helden. Als een Black Knight wordt tegengehouden, beschikt hij over een volledig arsenaal aan vuurwapens, honkbalknuppels en vechtsportvaardigheden om hen te overmeesteren. Het is allemaal heerlijk absurd, stel je voor dat je bezorger Tom Hardy is in Mad Max: Fury Road.

PlayStation Plus Games april 2018
Pizza? (Afbeelding: Warner Bos.)

Korea blijkt het nieuwe Hollywood

Netflix verhoogt sowieso de productie vanuit Zuid Korea na het succes van zijn realityshow-satire Squid Game. Het is immers de grootste wereldwijde hit van Netflix tot nu toe.

Black Knight maakt gebruik van dezelfde SFX-studio als Squid Game (VFX Studio Westworld). Die hebben ook gewerkt aan de zombie-drama All of Us Are Dead.

Dus zet je gordels vast: Black Knight wordt weer ‘one hell of a ride’ op Netflix net als Squid Game.

Deze 5 streamingdiensten zijn gratis en hebben een machtig aanbod

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen