Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 5 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

5 nieuwe Android-functies die je nu op je smartphone hebt

Heb je een Android-toestel, zoals een Samsung, OnePlus of Google Pixel? Dan heb je vanaf nu een flink aantal nieuwe functies. We nemen er vijf met je door.

Google brengt een aantal nieuwe functies naar Android, en sommige zijn gewoon leuk, terwijl andere echt heel handig zijn. We nemen er vijf met je door, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

5 nieuwe functies in Google Android

We lichten vijf verschillende nieuwe functies voor Android uit. Hier komen ze.

#1 Nearby Share wordt uitgebreid

Nearby Share is een superhandige functie op Android. Je kunt het vergelijken met AirDrop van Apple. Heb je een document of foto die je vanaf jouw smartphone naar een ander apparaat wilt zenden, dan kan dat via deze Google-functie.

Met de nieuwe Android-update wordt het ook mogelijk om dit van een smartphone naar een Windows-pc te doen. Zo heb je direct dat leuke kiekje op jouw computer staan.

#2 Nieuwe emoji

Er komen een aantal nieuwe emoji naar Android-apparaten. Deze zijn vooral gericht op het zeeleven, zoals een haai, dolfijn en walvis.

Emoji Google android
(Afbeelding: Google)

Daarnaast is het mogelijk om verschillende emoji met elkaar te combineren. Denk hierbij aan een vlammetje met een zonnebril of een wereldbol met een masker.

#3 Nieuwe widgets

Op je thuisscherm kun je in Android nieuwe widgets verwelkomen. Dit zijn allemaal widgets van Google-diensten. Google News biedt een nieuw overzicht van headlines. Finance geeft jou een widget die jouw gekozen aandelen volgt en Google TV geeft jou gepersonaliseerde aanbevelingen van nieuwe films en series.

#4 Betere Matter-integratie door Google

Matter moet het nieuwe platform voor smart homes worden. Google, Apple, Philips Hue en andere bedrijven ondersteunen het dan ook. In de nieuwe Android-versie kunnen apparaten nu moeiteloos verbonden worden middels een QR-code.

Om van deze functie gebruik te maken, moeten de Android-apparaten draaien op 8.1 of nieuwer en gekoppeld zijn aan een Google hub-apparaat dat Matter ondersteunt.

#5 Leren lezen voor kinderen op Android

Lezen is een van de belangrijkste vaardigheden die je in je leven leert. Toch leest de jeugd steeds slechter. Google helpt kinderen nu om het niveau omhoog te krikken. Het heeft nu speciale leesoefeningen.

Bij e-books die je nu opent in Android, staat er een speciale oefenknop. Deze leest zinnen voor en geeft feedback over de uitspraak en moedigt zelf lezen aan. De functie vind je in Google Play Books 8.1.

De opvallende reden waarom Android-gebruikers overstappen naar iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!