De opvallende reden waarom Android-gebruikers overstappen naar iPhone

Smartphones Jeroen Kraak 2 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Het gebeurt niet vaak dat je van Android naar iPhone overstapt of andersom. Je bent net dat ene besturingssysteem gewend en al je andere apparaten werken daar naadloos mee samen. Toch kiezen mensen soms voor de overstap en dit is waarom.

Mensen hebben namelijk verschillende redenen om over te stappen van een Android naar de iPhone. Consumer Intelligence Research Partners heeft er onderzoek naar gedaan en er komen opvallende cijfers naar boven.

Overstappen van Android naar iPhone

Dit jaar lijken er meer mensen over te stappen van Android naar iPhone dan de afgelopen jaren. Natuurlijk is de een niet altijd beter dan de ander. Het ligt er maar net aan wat je belangrijk vindt bij een telefoon.

De een kan niet zonder Android, terwijl de ander iOS veel makkelijker vindt. Uit het onderzoek komen de vier meest voorkomende redenen naar voren.

Redenen voor een overstap

De grootste reden waarom mensen overstappen van Android naar iOS zijn problemen met hun telefoon. In plaats van dat hun nieuwe toestel bijvoorbeeld een Samsung of OnePlus is, kiezen ze toch voor een iPhone.

26 procent van de ondervraagden neemt de iPhone vooral vanwege nieuwe features. Dit kan dus een betere camera zijn of wellicht de Dynamic Island. Het kunnen net de functies zijn die mensen over de streep trekken. Zij vervangen hun telefoon dus niet omdat die kapot is, maar omdat ze gewoon iets beters willen.

iPhone 15 krijgt bijzondere camera die nog betere foto's maakt handige tips
De iPhone 14. (Afbeelding: Unsplash/Omar Al Ghosson)

De derde reden is een bijzondere: kosten. Dat is opvallend te noemen aangezien een iPhone vaak duurder is dan een Android. Toch zegt 15 procent van de ondervraagden overgestapt te zijn vanwege de prijs. Wellicht kiezen zij dan voor een ouder iPhone-model of verkiezen ze een iPhone boven een vlaggenschip van bijvoorbeeld Samsung.

Zes procent van de respondenten zegt over te stappen vanwege het contact met vrienden en familie via de iPhone. Dit is waarschijnlijk vooral in de Verenigde Staten zo omdat daar veel meer gebruik wordt gemaakt van iMessage, dat daar populairder is dan WhatsApp. Daarnaast is ook FaceTime een hele fijne functie die je zeker wilt hebben om te praten met vrienden en familie.

Apple verkiest Android boven iPad en dat is alles behalve gek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen