De bizarre elektrische fiets die lijkt op een bazooka met wielen

Elektrische fietsen Jeroen Kraak 1 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Heb jij jezelf ooit eens afgevraagd hoe het is om te fietsen op een bazooka met wielen? Dan heb je óf veel fantasie óf ben je de bedenker van de Async A1. Deze elektrische fiets heeft namelijk een bijzonder ontwerp.

Goed, over smaak valt natuurlijk te twisten, maar als je de Async A1 er prachtig uit vindt zien is dat toch wel een tikkeltje opvallend te noemen. Deze elektrische fiets ziet eruit alsof je er een raket mee af kunt schieten.

Een bazooka als elektrische fiets

Waar de elektrische fiets in het begin vooral in trek was bij de oudere medemens, zie je er nu iedereen ermee voorbij fietsten. Het imago van de e-bike is dan ook flink opgepoetst. Voor een deel komt dat door de prachtige ontwerpen van verschillende merken zoals VanMoof en Cowboy.

Die elektrische fietsen zijn strak en minimalistisch en daardoor zeer esthetisch. Maar goed, zulke ontwerpen zijn er al en dus proberen nieuwkomers iets geheel anders. Vaak is dat goed, maar of dat bij Async nou het geval is?

De makers van de Async A1 hebben waarschijnlijk te veel naar Arnold Schwarzenegger gekeken of Duke Nukem gespeeld. De elektrische fiets lijkt namelijk op een combinatie van een crossmotor en een bazooka. Gelukkig kun je er geen raket mee lanceren.

Features

Echt comfortabel ziet het er ook niet uit. Hoewel het zitvlak voorzien is van een kussen dat voldoende demping en drukverlichting moet bieden, is het echter niet in hoogte verstelbaar.

De bizarre elektrische fiets die lijkt op een bazooka met wielen
Bijzondere modellen (Afbeelding: Async)

Het frame van deze elektrische fiets is gemaakt van aluminium zodat het licht is. Daarnaast heeft deze e-bike een mono-shock achtervering om de trillingen te absorberen. Hierdoor kun je de Async zowel op straat als zanderige paden gebruiken. De ketting is gemaakt van koolstofvezel zodat deze extra sterk is en tegen verschillende weersoorten bestand is.

De accu is een Samsung 21700-batterij die een maximaal actieradius heeft van 240 kilometer. Bovendien kun je de accu er uithalen en gebruiken als powerbank voor je telefoon of laptop.

Met jouw smartphone is het mogelijk om real-time de gegevens van de elektrische fiets te controleren. Daarnaast kun je ‘m daarmee ook ontgrendelen of een alarm instellen als die kantelt of raar beweegt.

De A1 is nog niet in Nederland verkrijgbaar, maar wel te pre-orderen in de Verenigde Staten. Daar kost de elektrische fiets 1.999 dollar. De Pro-versie met een grotere batterij kost 2.799 dollar.

Lidl stunt met grote korting op elektrische fiets

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen