VanMoof dropt zijn goedkoopste elektrische fiets tot nu toe

Elektrische fietsen Mark Hofman 9 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Het Nederlandse VanMoof heeft vandaag een gloednieuwe elektrische fiets uitgebracht. Volgens het bedrijf zelf is de S4/X4 met een prijs van 2198 euro de meest inventieve e-bike ooit.

Wie de S4/X4 goed bekijkt zal direct zijn voorganger, de S3/X3, herkennen. VanMoof gebruikt zijn populaire frames ook voor de nieuwe elektrische fiets, maar dan wel met een bak aan extra’s. Tijd om kennis te maken.

VanMoof komt met nieuwe elektrische fiets

De S4/X4 is het resultaat van 13 jaar innovatie, expertise en feedback. De elektrische fiets is geoptimaliseerd voor snelle stadsritten, heeft twee automatische versnellingen en een geïntegreerde sleutelloze Gen 4 Kick Lock. Een typische VanMoof dus.

Die Gen 4 Kick Lock is overigens zeer intrigerend te noemen. De functie blokkeert namelijk het achterwiel van de elektrische fiets en zet het ingebouwde alarm op scherp. Zodra er een trapbeweging gemaakt wordt zonder dat de e-bike ontgrendeld is, krijg je een pestgeluid te horen waar je nog jaren last van hebt.

VanMoof dropt zijn goedkoopste elektrische fiets tot nu toe
Evergreen (Afbeelding: VanMoof)

Een andere interessante functionaliteit is de Turbo Boost. Mensen met een VanMoof kennen deze functie maar al te goed. Het levert een directe versnelling op die, dankzij de dynamische motorondersteuning, zorgt voor een moeiteloze rit.

Maar de elektrische fiets is niets zonder de bijbehorende VanMoof-app. Gelukkig zit er een telefoonhouder in de e-bike ingebouwd, zodat je deze te allen tijde kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor het checken van je snelheid, de accuduur of de afstand van de rit.

VanMoof dropt zijn goedkoopste elektrische fiets tot nu toe
Kanariegeel (Afbeelding: VanMoof)

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf 9 mei 2023 is de nieuwe VanMoof S4/X4 beschikbaar in Nederland. Je kunt hem kopen in de kleuren Evergreen, Sunbeam Yellow, Purple Fog en Foam Green.

Er is echter wel een kanttekening bij de kleurenopties. Niet iedere kleurenoptie is namelijk per direct beschikbaar. Zo kun je de elektrische fiets op 9 mei alleen bestellen in de kleur Evergreen. Purple Fog verschijnt eind mei, Sunbeam Yellow vanaf eind juni en Foam Green vanaf eind juli.

De prijs van de nieuwe VanMoof S4/X4 is €2198. Voor meer info: check de website van VanMoof!

Dit zijn volgens de ANWB de 10 beste elektrische fietsen in 2023

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen