Merlin Trials in Hogwarts Legacy stuk makkelijker door handig trucje

Games Mark Hofman 10 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Wie Hogwarts Legacy al enige tijd speelt, weet dat er ontzettend veel Merlin Trials in het populaire spel zitten. De kleine puzzeltjes zijn leuk, maar kunnen soms ook enige frustratie veroorzaken. Gelukkig is er een manier om het jezelf makkelijker te maken.

Online duikt er namelijk een handige truc op waardoor de puzzels binnen Hogwarts Legacy een stuk makkelijker worden. Zo maak je niet alleen sneller je Challenges compleet, maar zit je ook net iets rustiger achter je PlayStation, Xbox of PC.

Hogwarts Legacy: handig trucje maakt Merlin Trials makkelijker

Als speler van Hogwarts Legacy krijg je al vrij snel te maken met Merlin Trials. Nora Treadwell introduceert de kleine puzzeltjes aan het begin van de game en zorgt ervoor dat je avontuur een extra laagje krijgt. Doorgaans zijn de puzzels makkelijk op te lossen, maar er zitten varianten bij die iets minder snel op te lossen zijn.

Een goed voorbeeld daarvan zijn de Merlin Trials met vlinders. Hoewel Hogwarts Legacy je geen hele lastige opdracht geeft (leid vlinders met Lumos naar een pilaar), behoren deze wel tot de meest tijdrovende puzzels.

Spelers zijn snel geneigd om de vlinders stuk voor stuk met Lumos op te halen en ze groep voor groep naar een pilaar te brengen. Klinkt logisch, maar Hogwarts Legacy vereist dit niet per se. Het kan dus een stuk makkelijker.

Gebruik Lumos en zorg ervoor dat je eerst alle drie de groepjes vlinders met je meeneemt. Loop vervolgens met je personage langs alle drie de pilaren en klaar is kees! De Merlin Trial is voltooid en je kunt door naar de volgende.

Merlin Trials Hogwarts Legacy makkelijker door handig trucje
Merlin (Afbeelding: Portkey Games / Warner Bros.)

Het kan nog makkelijker

Naast het bovenstaande kun je het jezelf bij deze Merlin Trials nog makkelijker maken. Zo zijn vlinders in Hogwarts Legacy beter zichtbaar op het moment dat de nacht is aangebroken. Je kunt erop wachten, maar via de Map is het ook mogelijk om met de desbetreffende knop (staat rechtsonder in de kaart) de tijd te veranderen.

Daarnaast kun je ook het beste even snel een route uitstippelen voor je personage. Zodra je in Hogwarts Legacy klimt of springt, zal een spreuk als Lumos verbroken worden. Kijk dus voor je de vlinders verzamelt even goed hoe je dit precies wilt gaan doen om jezelf wat tijd te besparen.

Merlin Trials in Hogwarts Legacy zijn geen onderdeel van het hoofdverhaal, maar zorgen er wel voor dat je het spel in zijn volledigheid kunt voltooien. Wat ons betreft is het de moeite waard!

Alles over Hogwarts Legacy

Bij WANT zijn we gek op Hogwarts Legacy. De game van Portkey Games en Warner Bros. werd door mij zelfs de ultieme Harry Potter-droom genoemd. Iets dat ook duidelijk terug te zien is in de verkoopcijfers.

Daarom werken we aan een intrigerende en handige gids waarin we je alles over het spel uit proberen te leggen. Benieuwd wat we allemaal te vertellen hebben? Het onderstaande artikel is voor jou!

Hogwarts Legacy: onze betoverende gids vol tips, quests en veel meer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen