Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 1 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Eerste stapjes in de metaverse: 3D-avatars verschijnen voor Instagram

Meta kondigt aan dat gebruikers van Instagram toegang krijgen tot 3D-avatars en zet daarmee een extra stap richting de metaverse. Daarnaast krijgen de avatars voor Facebook en Messenger een update. De nieuwe mogelijkheden komen eerst naar gebruikers die woonachtig zijn in de Verenigde Staten, Canada en Mexico.

Met de nieuwe opties is het mogelijk je virtuele zelf te presenteren op de genoemde platformen. Dat kan in stickers, profielfoto’s en meer. De avatars krijgen nieuwe gezichtsvormen, evenals toegang tot cochleaire implantaten, hoortoestellen en rolstoelen. Dat komt de inclusiviteit ten goede.

Instagram zet stap in metaverse

Dat schrijft Aigerim Shorman, verantwoordelijk voor avatars en identiteit bij Meta, in een recent gepubliceerd blogbericht. De avatars moeten je aanwezigheid versterken in Meta’s visie van de metaverse. Shorman omschrijft dit als “een onderling verbonden digitale wereld, die een brug vormt tussen AR, VR, smartphones en computers”.

instagram-avatars
3D-avatars in Instagram Stories (Afbeelding: Techcrunch / Meta)

Omdat de technologie zo breed (en een beetje vaag) is, is het belangrijk dat zo veel mogelijk platformen zich kunnen aansluiten. Meta is een bedrijf met veel verschillende producten, waaronder dus Instagram, Facebook en de Oculus VR-headset. Mark Zuckerburg noemt de metaverse zelfs een “prioriteit voor het bedrijf“.

Het belang van representatie en identiteit

Shorman beschrijft verder in haar blog dat ze begrijpt dat je je op verschillende platformen anders wil presenteren. Daarom is het mogelijk drie verschillende avatars te maken. Eentje voor Facebook en Messenger, eentje voor Instagram en eentje voor Oculus VR. Zo presenteer je jezelf overal op de manier waarop je dat wil.

Dat neemt niet weg dat je je avatar ook overal hetzelfde kunt instellen. Als je het Accounts Center ingesteld hebt, dan is je avatar overal gelijk. En voer je dan op één plek een verandering door, dan voert Meta de verandering overal door. Het is dus maar net wat je wil en waar je behoefte aan hebt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meta

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Eerste stapjes in de metaverse: 3D-avatars verschijnen voor Instagram
Sluiten