Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 1 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Google steekt Gmail in nieuw jasje voor zakelijke gebruikers

Gmail voor zakelijke gebruikers gaat op de schop. De nieuwe layout verandert de manier waarop andere producten van het bedrijf geïntegreerd zijn. Denk dan aan Chat, Meet en Spaces; die krijgen dus allemaal een ander plekje. Ook heeft Google bekend gemaakt vanaf wanneer je de veranderingen voor lief moet nemen.

Het nieuwe Gmail voor zakelijke gebruikers is vanaf deze maand uit te proberen. In april moeten alle huidige gebruikers overgestapt zijn. En tegen het einde van 2022 is het de enige optie die beschikbaar is. De integratie moet ervoor zorgen dat alle extra opties echt onderdeel worden van de zakelijke ervaring.

Google geeft Gmail nieuw likje verf

Mocht je in april nog denken: “ik vind dit helemaal niets”, dan is er tijdelijk goed nieuws. Je schakelt dan gewoon terug naar de oude weergave. Maar aan het einde van het jaar moet je er dus gewoon aan geloven. Dan wordt de weergave echt verplicht. Dan wordt dit “de standaardervaring van Gmail”, aldus Google.

Gmail zakelijk
Nieuw ontwerp voor zakelijke versie Gmail (Afbeelding: Google)

Zoals heel vaak het geval is, werkt een nieuw ontwerp vaak polariserend. Er verandert immers iets wat al jaren grofweg hetzelfde is. Hoe dan ook: mocht je van veel datapunten in één weergave houden, dan gaat het nieuwe design je waarschijnlijk wel bevallen. Bovenstaande afbeelding geeft alvast een voorproefje van wat je kan verwachten.

Veel te zien, veel te doen

Hoewel je dus heel veel ziet – en misschien wel nog meer moet doen – valt er gelukkig ook het een en ander aan te passen. Je kunt namelijk de verschillende kopjes (Rooms, Meet, et cetera) inklappen. Je bent er dan niet van af, maar je ziet niet oneindig veel teksten en regels staan waar je niet op elk moment van de dag wat aan hebt.

Gmail: 5 geheime tips ‘n tricks die bijna niemand in 2022 nog kent

Verder is het zo dat je een notificatiebubbel te zien krijgt op het moment dat zo’n onderdeel je aandacht nodig heeft. Het nieuwe design komt naar gebruikers van Google Workspace Business Starter, Business Standard, Business Plus, Enterprise Essentials, Enterprise Standard, Enterprise Plus, Education Fundamentals, Education Plus, Frontline, Nonprofit, G Suite Basic en Business-accounts.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!