Bellen in Gmail: Google Chat voorzien van handige nieuwe feature

Apps Wesley Akkerman 7 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Omdat we nog niet genoeg apps hebben waarmee we communiceren of bellen, presenteert Google nu de belfunctie voor e-maildienst Gmail. Op zich een handige toevoeging, aangezien die dienst één van de meest gebruikte maildiensten ter wereld is. En zo kun je natuurlijk nog meer doen binnen één app op je smartphone.

Een paar maanden geleden bracht Google het nieuws naar buiten dat Gmail mag rekenen op een aantal nieuwe functies. Het betreft dan met name de Google Chat-optie binnen de e-maildienst. Echter, destijds liet de techgigant niet weten wanneer we die toevoegingen kunnen verwachten.

Bellen in Gmail

Dat is Google nu vergeven, aangezien de tijd aangebroken is. Het is namelijk vanaf nu voor Gmail-gebruikers mogelijk één-op-één-belgesprekken te voeren met andere gebruikers van de app, via Google Chat. Het maakt overigens niet uit of je Android of iOS gebruikt, aangezien iedere gebruiker op de update kan rekenen.

Bellen in Gmail
Bellen in Gmail (Afbeelding: Google)

Vooralsnog is het alleen mogelijk een gesprek aan te gaan met één ander persoon. Maar wie weet: misschien verandert dat nog in de toekomst. Na het ontvangen van de update selecteer je rechts bovenin, onder Chat, het telefoonicoontje om een gesprek te starten. Op die manier kun je iemand dus direct bellen.

Meedoen met een gesprek

Wanneer je gebruikmaakt van de Google Chat-app en aangeeft dat je mee wil doen met een gesprek, dan brengt Chat je naar Gmail. Dat is de app waarin het gesprek namelijk plaatsvindt. Tijdens het gesprek zie je in elk geval een blauwe balk in beeld staan, waarin staat met wie je belt en hoe lang je al aan het bellen bent.

De nieuwe functie is beschikbaar voor iedereen die Gmail gebruikt op zijn smartphone. Je moet hiervoor wel de nieuwste versie van de app downloaden; het kan zijn dat je telefoon daar niet meer geschikt voor is. De nieuwe versie van de app arriveert binnen nu en twee weken bij alle gebruikers die hem kunnen downloaden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen