De beste microSD-kaarten om met je Android-smartphone te gebruiken

Smartphones Sam Dille 24 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Meer opslag kan nooit kwaad toch? Daarom ondersteunt je Android-smartphone een enorm aanbod aan microSD-kaarten. Het is echter niet gek dat je niet helemaal op de hoogte bent van de beste modellen. Gelukkig hoef je dit niet zelf uit te zoeken. Wij van WANT zetten de beste opties voor je op een rijtje.

Met een microSD-kaart kun je makkelijk bestanden, foto’s en muziek opslaan en van apparaat naar apparaat verplaatsen. Dit allemaal zonder dat je afhankelijk bent van wifi. Zo houd je extra ruimte over voor bijvoorbeeld meer apps, muziek of films op je Android-smartphone. Daardoor wordt hij meteen een stuk minder traag.

Deze microSD-kaarten zijn de beste opties voor Android-gebruikers

Er zijn verschillende factoren die beoordelen of een microSD-kaart de moeite waard is. Hierbij wordt natuurlijk gekeken naar opslag, maar ook naar de laadsnelheid in megabytes per seconde. Dat laatste is het aantal megabytes dat de kaart kan lezen in één seconde. Onderstaande SD-kaarten scoren extreem hoog en zijn ook nog eens heel makkelijk te gebruiken in Android-apparaten.

1. Samsung EVO Select 128GB microSD-kaart

Samsungs EVO Selectcard is enorm betrouwbaar en vaak in de uitverkoop. Met snelheden tot 130 MB/s kan de kaart makkelijk en snel bestanden overzetten. Dankzij het geheugen van 128 gigabyte kun je ongeveer 37.000 smartphonefoto’s opslaan. Je kunt de kaart zelfs gebruiken bij extreme hitte, zonder dat hij oververhit raakt. Bij aankoop krijg je een garantie van 10 jaar. Deze microSD-kaart behoort tot de absolute Android-toppers.

Samsung EVO Select 128GB microSD-kaart
Samsung EVO Select 128GB microSD-kaart (Afbeelding: Kyle Fitzgerald)

Bestel deze microSD-kaart hier

2. SanDisk 200GB Ultra MicroSDXC

SanDisk heeft krachtigere microSD-kaarten, maar de Ultra is voor de gemiddelde gebruiker meer dan genoeg. Met een geheugen van 200 gigabyte biedt de kaart ruimte voor iets meer dan 50.000 foto’s. SanDisks Ultra behaalt leessnelheden tot 100 MB/s. Bij de aankoop ontvang je een adapter, zodat je de kaart in je computer of laptop kunt plaatsen. Android-gebruikers kunnen een speciale app downloaden waarmee je bestanden kunt beheren en backups maken. Het is dus geen wonder dat dit de populairste kaart van SanDisk is.

SanDisk 200GB Ultra MicroSDXC Android
(Afbeelding: SanDisk)

Bestel de microSD-kaart hier

3. PNY 128GB PRO Elite Klasse 10 U3 microSDXC

Deze kaart is een uitstekende keuze voor ervaren gebruikers. De PNY is namelijk ideaal om app-gegevens of 4K-video’s in op te slaan. Met een leessnelheid tot 100 MB/s kun je snel inhoud met een hoge resolutie vastleggen en delen. PNY bevat ook een SD-kaartadapter, waarmee je beeldmateriaal makkelijk kunt overzetten op een Android-smartphone.

PNY 128GB PRO Elite Klasse 10 U3 microSDXC
PNY 128GB PRO Elite Klasse 10 U3 microSDXC (Afbeelding: PNY)

Scoor de microSD-kaart via deze link

4. Samsung PRO Endurance 128GB geheugenkaart

Zoek je naar een microSD-kaart voor in dashcams en beveiligingscamera’s, dan is Samsungs PRO Endurance je beste optie. De kaart is speciaal voor deze apparaten ontworpen, maar kan ook gebruikt worden in Android-smartphones of camera’s. Daarnaast is de microSD-kaart water-, schok-, temperatuur- en Röntgenbestendig.

Samsung PRO Endurance 32GB geheugenkaart
Samsung PRO Endurance 32GB geheugenkaart (Afbeelding: camerajabber/Ali Jennings)

Bestel de microSD-kaart hier

5. Lexar Professional 1066x 256GB Android microSD-kaart

We vallen meteen met de deur in huis: dit is de duurste microSD-kaart uit het rijtje. Toch is het een waardevolle investering voor veel videomakers. De kaart is perfect voor het opnemen en opslaan van gegevens en kan worden gebruikt in drones, tablets en actiecamera’s. Door de supersnelle laadsnelheid van 160 MB/s kun je supersnel bij al je bestanden. Een superhandige kaart dus voor fanatieke Android-gebruikers.

Koop via deze link jouw exemplaar

Frankenphone: de eerste Android-smartphone met een Lightning-port

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen