Hoe Microsoft het bloed onder de nagels van Google en Apple wil halen

Apps Wesley Akkerman 7 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan werkt Microsoft momenteel aan een zogenaamde ‘superapp’. Met deze app wil het Amerikaanse bedrijf wederom de strijd aangaan met Google en Apple. Het is de bedoeling dat de Windows-maker allerlei diensten en services onder één paraplu gaat aanbieden.

Met de app moet je onder meer kunnen winkelen, elkaar berichten sturen, zoekopdrachten uitvoeren en nieuws lezen. Met de ‘superapp’ wil Microsoft zijn advertentieverkoop versterken en de Bing-zoekmachine in het zonnetje zetten. De nieuwe app moet gaan lijken op WeChat van Tencent.

Microsoft werkt aan eigen WeChat?

WeChat is een goed voorbeeld van zo’n superapp. Naast communicatiedienst, met een tijdlijn en privéberichten, is het ook een middel om reserveringen bij restaurants te plaatsen. Daarnaast kun je er tickets mee kopen voor een trein of vliegtuig en zelfs taxidiensten vinden. Er zijn mogelijkheden genoeg, dus.

WeChat Microsoft
WeChat naast andere berichtendiensten (Afbeelding: Unsplash)

Voordat Microsoft echter een soort WeChat-concurrent kan lanceren, moet het bedrijf eerst zijn zoekmachine fundamenteel aanpakken. Verder is het zo dat Bing achterloopt op de Google-zoekmachine qua deals. Zo is Google de standaardzoekmachine op je iPhone, wat het resultaat is van een deal tussen Google en Apple.

Allerlei dingen om rekening mee te houden

Microsoft heeft geen eigen app store op mobiele telefoons en tablets momenteel (maar werkt daar wel aan). Een eigen superapp zou een verkapte downloadwinkel kunnen worden, waarin diensten van het bedrijf en derde partijen de ruimte krijgen. Zodoende kan de onderneming wellicht meer mobiele gebruikers aan zich binden.

Ondertussen doet Microsoft jaarlijks mee in de biedingen omtrent de standaardzoekmachine op iOS, maar Google wint ieder jaar. En dan hebben we ook nog het gerucht dat Apple aan een eigen zoekmachine werkt. Mocht Microsoft inderdaad aan zo’n superapp werken, dan kan er zomaar een nieuwe strijd losbarsten. Dit verhaal krijgt nog een staartje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Information

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen